RUOKA
Turun Kauppahallissa oleville kalaliike Herkkunuotta Oy:lle ja Poronlihan Erikoisliike Heinoset Oy:lle on myönnetty kansainvälisen gastronomisen Chaîne de Rôtisseurs -järjestön kilpi. Rôtisseurs-kilpi on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta.
Tämän jälkeen Kauppahallissa on jo neljä Rôtisseurs -myymäläkilpeä, sillä ennestään kilvet on myönnetty Kalaliike S. Wallinille ja Lihaliike Reino Jokiselle.
Järjestön kilven tarkoitus on osoittaa suurelle yleisölle, että myymälästä saa erinomaista palvelua ja korkealaatuisia tuotteita. Se myös ohjaa järjestön jäseniä käyttämään kilpiyrityksen palveluja.
Kilven säilymistä arvioidaan vuosittain julkisilla arviointikriteereillä alueellisen voutineuvoston toimesta.
Valtavouti Johanna Hornborg Ojala ja Chancelier Juha Ojamo luovuttivat Turun aluevoudin Riitta Hirvosen kanssa kilvet myymälöille keskiviikkona 20. lokakuuta.
Chaîne des Rôtisseurs on maailman suurin ja vanhin, vuonna 1248 perustettu gastronominen järjestö, joka toimii yli 80 maassa.