Raisiolaisyrittäjä Mikko Hurme teki ensimmäistä kertaa eläissään burgereita ruijanpallaspihveistä

Raisiolainen Devil Burgerin yrittäjä Mikko Hurme yllätti asiakkaansa lauantaina, kun listalla oli tavallisten burgerien lisäksi ruijanpallasburgereita.

RAISIO.

Raisiossa oli lauantaina tarjolla hyvin harvinaista herkkua. Devil Burgerilla Raision Verkkokaupan kupeessa tarjottiin nimittäin burgereita, joiden pihvi ei ollut nautaa, vaan aitoa ruijanpallasta.

Yrittäjä Mikko Hurme kertoi taustalla olevan erittäin onnistunut kalareissu Pohjois-Norjaan.

– Olimme heinäkuussa kalastamassa Pohjois-Norjassa Stenfjordissa, ja sain isoimman koskaan pyytämäni kalan. Se oli 75-kiloinen, noin 180 senttiä pitkä ruijanpallas, kertoi Hurme.

Kyseessä oli jättimäinen pallas, joka herätti kateutta paikallisissa, kokeneissakin kalastajissa.

– Olin nyt ensimmäistä kertaa pyytämässä ruijanpallasta Norjassa, ja heti nappasi tuollainen hirviö. Paikalliset kalamiehet kertoivat, että minun on syytä olla onnellinen, sillä monet heistä eivät olleet koskaan nähneetkään samankokoista pallasta. Reissumme oli muutenkin antoisa, sillä saimme yhteensä 11 pallasta, joista kolme oli yli 50-kiloisia.

– Oman jättikalani nappasin suomalaisella haukijigillä, paljasti Hurme.

Kalamiehet antoivat paikallisten neuvojen mukaisesti kalan “levätä” vuorokauden verran viileässä, jonka jälkeen ruijanpallas fileoitiin. Hurme päätti käyttää osan Suomeen tuomistaan fileistä burgereihin.

– Olen jakanut fileitä ystäville ja sukulaisille, mutta jätin osan burgereita varten.

Satakunta pallasburgeria

Lauantaina Devil Burgerilla olikin mahdollista ostaa premium-burgeri, jonka pihvinä oli reilu ruijanpallaspihvi.

– Näitä pallasburgereita tulee reilut sata. En ole kuullut, että kukaan olisi aiemmin tällaisia asiakkailleen tarjoillut, ainakaan tässä mittakaavassa.

Pallasburgeriin loppusilauksen antoivat Hurmeen valmistamat remoulade-kastike ja firman nimenkin taustalla oleva “paholaisenhillo”, jota Hurme mielellään käyttää tuomaan burgereihin potkua.

– Paholaisenhillo tuo pallasburgeriin mukavasti potkua. Ilman sitä burgeri voisi jäädä hieman valjuksi, sillä vaikka pallas on kyllä pehmeä ja mukava rakenteeltaan, se ei ole kaloista kaikkein maukkain – minun mielestäni.

Allekirjoittanut voi pallasburgerin testattuaan yhtyä Hurmeen kommentteihin. Pehmeä ja mukavasti suussa sulava pihvi, mutta ilman paholaisenhillon ytyä burgeri olisi varmastikin jäänyt vähän vaisuksia. Nyt yhdistelmä oli oikein maistuva!