Liedon museo osallistuu sunnuntaina Varsinais-Suomen museopäivään yhteistyössä Kotiseutuyhdistys Tarvaisten ja Liedon Marttayhdistyksen kanssa. Varsinais-Suomen museopäivä päättää Liedon museon kesäkauden, ja tämän jälkeen museokohteet ovat avoinna sopimuksesta.
LIETO. Liedon museoissa vietetään Varsinais-Suomen museopäivää ensi sunnuntaina 27. elokuuta avoimien ovien merkeissä. Sekä Tarvasjoen kotiseutumuseossa että Nautelankosken museossa pääsee seuraamaan käsityönäytöksiä. Kummankin museon kahviot ja museopuodit palvelevat aukiolon ajan ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Käsitöiden tekijä Kotiseutuyhdistys Tarvaisista virkkaa isoäidin neliöitä ja kutoo sukkaa Tarvasjoen kotiseutumuseossa tapahtuman ajan. Esillä on tyynyjä, joissa on virkatut päälliset sekä sukkia, joissa jokaisessa on eri tavalla kudottu kantapää. Sukan kantapään kutomiseen voi myös kysellä vinkkejä.
Kotiseutuyhdistys Tarvaiset opastaa myös museon näyttelyissä päivän ajan. Lainamakasiinin alakerrassa on näyttely Ihmisten Tarvasjoki, jossa kävijä voi tutustua Tarvasjoen alueen historiaan esihistoriasta kohti nykypäivää. Alakerran toisessa näyttelyssä kerrotaan Tarvasjoen kirkon, hautausmaan ja seurakuntatalon vaiheista. Museon yläkerrassa voi tutustua Hämeen Härkätien historiaan ja erilaisiin Härkätien kulkijoihin, esimerkiksi kulkukauppiaihin, Kriiskryynäriin, Lumivaloon tai hyväjalkaiseen Miinaan.
Nautelankosken museossa Liedon Martat tekevät perinteisiä käsitöitä myllärintuvassa. Tuvassa pääsee seuraamaan neulomista eli sukan kudontaa, maton virkkaamista, lautanauhan kudontaa ja neulakintaan sekä ryijyn valmistusta.
Myllärintuvan kamjossa on taiteilija Eija Tähkäpää tavattavissa näyttelyssään Minä vähät väritän – taiteilijakirjoja. Myllyssä on opas koko museopäivän ajan.
Lauri Nautelan museossa kävijä voi perusnäyttelyiden Kivikauden pyyntimiehen jäljillä sekä Elävä joki lisäksi tutustua teemanäyttelyyn Oikeus oppiin – muistojen koulumaailma. Näyttely perehdyttää kävijän lietolaisen koulukäynnin historiaan kiertokoulusta peruskoulun aikaan. Esillä on pääasiassa museon kokoelmiin kuuluvaa Liedon koulujen entistä esineistöä, kuten kiertokoulun pöytä ja penkki, opetustauluja, luonnontieteellisiä näytteitä, kirjoja, kirjoitus- ja piirustusvälineitä, urheilupalkintoja sekä koulutarvikkeita ja muita koulunkäyntiin liittyviä esineitä.