Turun Varjokirjamessujen varaslähtö torstai-iltana Kirjakahvilassa

Brinkkalan sisäpiha.
Brinkkalan sisäpiha.

TAPAHTUMAT.

Turun Taiteen talo.
Turun Taiteen talo.

Turun Varjokirjamessut järjestetään 4.–6.10. Taiteen talolla ja Kirjakahvilassa. Perjantain luennot ja keskustelut sijoittuvat Kirjakahvilaan, kun taas lauantain ja sunnuntain tilaisuudet ovat pääosin Taiteen talolla, johon myös näytteilleasettajat saapuvat pöytineen. Tapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia kaikille.

Varaslähtö tapahtumaan koetaan Kirjakahvilassa torstaina 3. lokakuuta Vaihtoehtoiset tulevaisuudet -elokuvanäytöksen ja keskustelun myötä. Alternative Futures film club esittää 18.30–21 elokuvan Fahrenheit 451 (François Truffaut, UK 1966, 112 min, K12) in English, tekstitetty suomeksi.

Lauantain mielenkiintoisen ohjelman lisäksi järjestetään Brinkkalan pihakirppis 12–15 ja 
Palestiina-mielenosoitusmarssi kello 15 Vanhalla Suurtorilla.

Turun Varjokirjamessut on ruohonjuuritason vastavoima kaupallisille tapahtumille. Vapaaehtoisvoimin rakentuva tapahtuma tarjoaa lukemista, keskustelua ja työpajoja kaikenikäisille. Turun Varjokirjamessujen innoittajana on ollut varjokirjamessut Helsingissä ja ympäri maailmaa.

Kirjakahvilan, Kestäviä digitaalisia tulevaisuuksia kuvittelemassa -tutkimushankkeen ja KULTVA-tutkimusverkoston kevätkaudella startannut yhteiskunnallinen näytös- ja keskustelusarja jatkuu Kirjakahvilassa kaksi-iltaisen aloitusnäytöksen 18.–19.9. jälkeen joka toinen torstai kello 18.30 marraskuun loppuun asti.

Turun Varjokirjamessujen ennakkotapahtumana toimii Fahrenheit 451 -näytös. Robocop osuu Asunnottomien yön iltaan, The Girl With All the Gifts ennakoi saman viikonlopun vainajainpäivän vastaanottoa ja Yhdysvaltain presidentinvaalipäivää seuraavalla viikolla katsotaan tuore Civil War. Syyssarja päättyy kansainvälisen Palestiina-solidaarisuuspäivän aattona palestiinalaisen Larissa Sansourin scifilyhäreihin.

Katariina Mäkinen-Önsoy