Turkulaiset ovat kiinnostuneet Raunistulan alueen elävästä historiasta

Raunistula-komediamusikaalia tähdittävät muun muassa Joonatan Perälä ja Antti L. J. Pääkkönen. Kuva: Linnateatteri.
Raunistula-komediamusikaalia tähdittävät muun muassa Joonatan Perälä ja Antti L. J. Pääkkönen. Kuva: Linnateatteri.

Linnateatterissa eletään jälleen mielenkiintoista ensi-iltaviikkoa.

TEATTERI.

Tarinat Turun Raunistulasta elävät vielä tänäkin päivänä. Raunistulan vilkas ja värikäs menneisyys on kiehtonut turkulaisia sukupolvien ajan. Työväenluokkaisen kaupunginosan vaatimattomista alkujuurista on kehittynyt kulttuurihenkinen alue, joka kuvastaa Turun dynaamista kehitystä.

– Olemme olleet täysin häkeltyneitä siitä, kuinka paljon tarinoita ja tietoa Raunistulasta on jaettu, toteaa ohjaaja Heikki Sankari Linnateatterilta.

– On selvää, että tämä kaupunginosa on monille turkulaisille tärkeä. Ihmisten kiinnostus ja innostus korostavat syvää yhteyttä, joka heillä on Raunistulan historiaan, lisää Sankari.

Raunistula-komediamusikaalin kantaesitys ja ensi-ilta 17. lokakuuta on herättänyt yleisössä suurta kiinnostusta.

Musikaali tuo entisajan Raunistulaa tutuksi katsojille. Historiankatsausta ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä esitys tarjoaa katsojille viihdyttävän illan ja ripauksen nostalgiaa. Sankari korostaa, että käsikirjoitusta tehdessä hän on tehnyt paljon taustatyötä Raunistulasta ja paikallisten elämästä noin sata vuotta sitten. Linnateatterin Raunistula-komedia palaa hetkeksi kieltolain ajan muistoihin ja tämän historiallisen kaupunginosan henkeen ja elämisen ytimeen.

Kun harjoitukset tiivistyvät ja ensi-ilta lähestyy, odotukset kasvavat niin teatterin ystävien kuin historian harrastajien keskuudessa. Niille, jotka ovat innokkaita kokemaan Raunistulan taian, Linnateatteri kutsuu mukaan seuraamaan, kun he paljastavat tämän rakastetun kaupunginosan kertomuksia.

Näytelmän ohjaa ja käsikirjoittaa Heikki Sankari.

Hänen poikansa Aleksis Sankari on ollut mukana käsikirjoittamassa esitystä. Rooleissa nähdään Antti L. J. Pääkkönen, Joonatan Perälä, Leena Rousti, Sanni Lehto ja Mikko Nuopponen.

Linnateatteri on vuodesta 2003 toiminut turkulainen komediaan ja maistuvaan ruokaan keskittyvä teatteri, jossa ei turhia jäpitetä. Tavoitteena on järjestää monitasoisia viihdekokemuksia, joissa ruokitaan sekä sielua että ruumista. Sekä aikuisille että lapsille suunnatuiden näytelmien lisäksi Linnateatterissa voi nähdä sirkusta,  konsertteja ja stand up -esityksiä.

Katsojaluvuissa mitattuna aivan Turun sydämessä sijaitseva Linnateatteri on Suomen suurimpia teattereita.

Turun Seutusanomat

 

 

Linnateatterista saat lukijaedun verkkokaupassa koodilla TSS.
Lehden lukijoilla on mahdollisuus lunastaa lippuja etuhintaan seuraaviin esityksiin:
·
RAUNISTULA to 24.10. / to 7.11. / pe 8.11.
ALFAURO[U]S ke 13.11./ la 23.11. / ke 4.12
·
Edun saa syöttämällä koodin TSS ostoskorissa.