Vuoden turkulaisin yritys on tarjonnut herkullisia elämyksiä turkulaisille jo kuudella vuosikymmenellä

Kim Rafkin. Kuva: Ari Heinonen.
Kim Rafkin. Kuva: Ari Heinonen.

Historian ensimmäisen Vuoden turkulaisin yritys -kilpailun voittaja Ristorante Pizzeria Dennis avautui vapunpäivänä 1975 Dennis Rafkinin perustamana.

TURKU. 

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden turkulaisin yritys -kilpailun voittaja julkistettiin 15. syyskuuta vietetyn Turun päivän iltana. Kilpailussa annettiin yli 4500 ääntä kuudelle eri finalistille. Voittajaksi turkulaiset äänestivät tiukassa kisassa Ristorante Pizzeria Denniksen.

Vuoden turkulaisin yritys kilpailussa etsittiin yritystä, joka nostaa toiminnassaan esiin turkulaisuutta, elävöittää Turkua, tukee kaupungin vetovoimaa ja on turkulaisille tärkeä turkulainen yritys. Ensimmäisenä kilpailuvuonna painotus oli pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Kisassa kilpailivat Denniksen lisäksi Leluliike Casagrande, Kakola Brewing Company, Linnateatteri, Kui Design ja Nightclub Marilyn.

Turkuseuran hallituksen jäsen Sari Raunellin ideasta lähtenyt kisa sai upean vastaanoton turkulaisten keskuudessa. Yhdistys toteutti kilpailun kumppaninaan Turku Center, jotka yhdessä nimesivät asiantuntijaraadin valitsemaan finalistiyritykset.

– Turkulaiset arvostavat paikallisia yrittäjiä, jotka tekevät työtään sydämellä ja näkyvät arjessa sekä ovat luomassa vahvempaa ja yhteisöllisempää Turkua, kertoo Turkuseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Palonheimo.

Vuoden turkulaisinta yritystä toisessa polvessa luotsaava Kim Rafkin on otettu yrityksensä voitosta.

– Jo kisaan pääseminen oli meille iso juttu ja arvostin sitä suuresti. Se, että vielä voitetaan tällainen upea tunnustus, vetää kyllä ihan sanattomaksi. Tämä on minusta samalla kunnianosoitus sille työlle mitä olemme tehneet henkilökunnan kanssa kuluneen vuoden aikana ja sille mitä olemme onnistuneet palauttamaan Turun katukuvaan. Dennis on osa Turkua nyt ja toivottavasti pitkään. Tämä kunnianosoitus merkitsee niin minulle, perheelleni kuin henkilökunnalleni paljon, kiitos!

Dennis Rafkin. Kuva: Rafkin-kotialbumi.
Dennis Rafkin. Kuva: Rafkin-kotialbumi.

Historian ensimmäisen Vuoden turkulaisin yritys -kilpailun voittaja Ristorante Pizzeria Dennis avautui vapunpäivänä 1.5.1975 Dennis Rafkinin perustamana. Ensi vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä perheravintola on ollut turkulaisen ravintolakulttuurin edelläkävijä ja suunnannäyttäjä.

Rafkinin perheen omistukseen Dennis palautui yhdeksän vuoden jälkeen vuonna 2023, jolloin ravintola palasi myös alkuperäiselle paikalleen historialliseen puutaloon osoitteeseen Linnankatu 17.

Turkulaisuuden ydintä, yrittäjyyttä ja hyvää mieltä yhdistävä kilpailu saa jatkoa myös tulevina vuosina.

– Turkuseuran ja Turku Centerin yhteistyönä toteutettu kilpailu oli ensimmäisenä vuonna menestys ja innostuneisuus kisan ympärillä osoitti, että tarvetta tämän tyyppiselle kilpailulle löytyy. Innolla lähdemme siis pohtimaan jo ensi vuodelle uutta kulmaa turkulaisuuteen, kertoo Turku Centerin toiminnanjohtaja Kirsi Eronen.

Turun Seutusanomat