Turun Päivää vietetään tulevana sunnuntaina

Pienet posankat uivat taas Aurajoessa Turun Päivänä tulevana sunnuntaina. Kuva: Pidä Saaristo Siistinä ry / Erik Kokki.

TURKU

Turun päivää on vietetty Turkuseuran aloitteesta vuodesta 1961 lähtien, ja vuosien myötä kotiseutujuhlasta on muodostunut monipuolinen tapahtumapäivä. Tänä vuonna kaupunki täyttyy tapahtumista sunnuntaina 15. syyskuuta.

Avainasemassa ympäri Turkua levittäytyvien tapahtumien takana ovat Turun kaupungin lisäksi paikalliset yhdistykset, yritykset ja seurat.

Tapahtumia on monipuolisesti ympäri Turkua. Uudella Kauppatorilla vietetään Turun Päivän markkinoita ja Vanhalla Suurtorilla yhdistykset, yritykset ja muun muassa valtuustopuolueet ovat esillä omilla kojuillaan. Kauppatorin markkinoilla myydään erilaisia tuotteita tavalliseen tapaan, Vanhalla Suurtorilla puolestaan ei ole kaupallista myyntiä, vaan toiminnan esittelyä ja muun muassa maksuttomia arvontoja.

Turku Päivän alunperin ideoinut Turkuseura on myös vahvasti esillä Vanhalla Suurtorilla. Lavaohjelmassa kello 11 jälkeen on tarjolla Turku-fiilistelyä ja kello 15.50 on vuorossa erittäin suosittu Murrevisa.

Vanhalla Suurtorilla mukana on myös Turun Seutusanomat omalla kojullaan.

Vanhan Suurtorin tapahtuma-aika on kello 10-17.

Tänä vuonna Turun Päivän uutuutena tapahtumakattauksesta löytyvät myös esimerkiksi Turun tähtitornit Vartiovuorella ja Iso-Heikkilässä.

Luonnollisesti ohjelmassa on myös jo legendaariseksi muodostunut Posankka Race ja Turun Päivän appro. Illan kruunaa Samppalinnan ilotulitus.

Posankka Racessa kylpyposankat uivat Aurajoessa kello 14, Kirjastosillan kupeessa.