Naapurustosuunnistus tutustuttaa Turun alueolohuoneiden toimintaan

Yhteisökehittäjä Essi Leikas ja olohuonekävijöitä Auralassa. Kuva: Heikki Räisänen.
Yhteisökehittäjä Essi Leikas ja olohuonekävijöitä Auralassa. Kuva: Heikki Räisänen.

Alueolohuoneet ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat seuraa ja yhteistä tekemistä kaikenikäisille.

TURKU.

Naapurustosuunnistus on käynnissä 26.8.–15.9. Turussa. Hauska ja maksuton suunnistus testaa Turun asuinalueiden tuntemusta. Samalla suunnistus tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueolohuoneiden toimintaan.

Osallistuakseen suunnistukseen tulee vain avata Know Your Hoods -sivusto ja tutustua rastipisteisiin. Sen jälkeen voi lähteä kierrokselle, vastata kysymyksiin ja osallistua palkintojen arvontaan.

Kartalta löytyy 11 suunnistusrastia (rastin ikonissa on Hoodsin kompassi). Mobiilissa kartta löytyy selaamalla sivua alaspäin. Kartan voi myös tulostaa mukaan.

Rasteilla on linkki kysymysten vastauslomakkeeseen. Osallistua voi myös paperisella lomakkeella, jonka saa työntekijöiltä alueolohuoneiden aukioloaikoina.

Käymällä vähintään kolmella rastilla on mukana palkintojen arvonnassa.

Kaikkien vähintään kolmella rastilla käyneiden kesken arvotaan Turun kaupungin liikuntarannekkeita (arvo 60 euroa). Tapahtuman järjestäjä ottaa yhteyttä voittajiin 30.9. mennessä.

Naapurustosuunnistuksen järjestävät yhteistyössä Know Your Hoods – asuinalueiden hakukone ja Turun kaupunki.

Kaikille avoimia alueolohuoneita on tällä hetkellä yksitoista Turun kaupungin yhdeksällä suuralueella.

Olohuoneiden tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, ehkäistä yksinäisyyttä ja luoda alueen asukkaille yhteinen tila, jossa järjestää tapahtumia ja toimintaa.

Alueolohuoneessa voi viettää aikaa, juoda kupin kahvia ja tavata muita alueen asukkaita sekä osallistua monenlaiseen toimintaan. Järjestöt, yksityiset ihmiset ja kaupunki järjestävät olohuoneissa aktiviteetteja, harrastuksia, kulttuuritoimintaa, kokouksia ja alueellisia teemapäiviä. Olohuoneissa toimii myös erilaisia ryhmiä ja alueen asukkaat voivat ideoida toimintaa yhteisesti.

Alueolohuoneet ovat Auralan olohuone, Toimintakeskus Panskis, Maarian Kylätalo, Lausteen Lähiötupa, Pääskyvuoren toimintakeskus Pääsky, Jyrkkälän asukastupa, Kupittaankadun Olotila, Manillan olohuone, Nonna Linnan olohuone, Suvituvan olohuone ja Huudin olohuone.

Iltaolkkaritoiminta jatkuu alueolohuoneissa.

Osallistuminen on maksutonta ja kaikille yksinasuville työikäisille avointa. Säännöllisenä toimintana ovat viikoittaiset olkkari-illat, joissa voi tavata muita ihmisiä, keskustella, pelata, tehdä käsitöitä tai vaikka innostua ihan jostain uudesta. Kävijöillä on mahdollisuus myös itse ideoida toimintaa. Tule mukaan toimintaan ja tuo ehdotuksesi yhteisestä tekemisestä!

Ohjaajalta voi saada apua asioiden hoitamiseen, esimerkiksi hakemusten täyttämiseen tai työnhakuun erikseen sovittuna aikana.

Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA 2024–2026 ja se on osa Näkymättömät-avustusohjelmaa.

Syksyn iltaolkkarit ovat auki Lausteen Lähiötuvalla maanantaisin kello 15–18 ja Toimintakeskus Panskiksessa torstaisin kello 16–20. Kokoontumisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Paikalle voi tulla ja lähteä omien aikataulujensa mukaan.

Katariina Mäkinen-Önsoy