Paimion Parantolassa Villan Voima -neuletapahtuma

Villan Voiman järjestämä hyvän mielen neulontatapahtuma Paimion parantolassa.

PAIMIO.

Hyvän mielen neulontatapahtuma pidetään Paimion Parantolassa 14. syyskuuta kello 11–17. Paimiolaisen Vuonueen järjestämän Villan Voima -tapahtuman käyttöön on varattu parantolan koko 4. kerros.

Villan Voima -tapahtuma juhlistaa turkulaiskirjailija ja neulesuunnittelija Jenna Kostetilta juuri ilmestynyttä Neulottu Kalevala 2 -teosta. Ihailtaviksi saapuvat uusien neuleiden lisäksi kaikki ihanuudet menneiden vuosien varrelta.

Ensimmäistä kertaa paikalle saapuvat Neuloosiskon Laura ja Liisa ihastuttavien ja suosittujen neuleidensa kanssa. Näyttelyssä ovat Neuleita metsästä ja mereltä -kirjan neuleet sekä sen jälkeen ilmestyneitä uutuuksia.

Neulenäyttelyihin tutustumisen, vapaan oleskelun, neulonnan sekä tapahtumakahviossa herkuttelun lisäksi on mahdollisuus ostaa lankamyyjien tuotteita sekä osallistua parsintapajaan ja neulakinnaskurssille. Minna Lehtovaaran ohjaaman kurssin järjestää Taito Varsinais-Suomi ry.

Neulakinnaskurssilla opitaan vanhinta tunnettua tapaa tehdä neulospintaa.
Taito Varsinais-Suomi ry Neulakinnaskurssi
Neulakinnaskurssi on osa Paimion parantolassa järjestettävää Villan voima -tapahtumaa. Kuva: Taito Varsinais-Suomi ry.

Vanhimmat eurooppalaiset löydöt ovat 4 000 vuoden takaa ja Suomen vanhimmat löydöt ovat 1000–1200-luvuilta jaa. Kurssilla käydään läpi kaksi erilaista neulakinnaspistoa, opitaan yhdistämään silmukkaketjun suljetuksi työksi ja saadaan ohjeet neulakinnaspipon tai lapasten valmistukseen.

Opastetut kierrokset ovat varattavissa Parantolasta ja ravintola Toivo vapaasti käytettävissä. Tapahtumapaikkana on Aino ja Alvar Aallon suunnittelema kansainvälisesti tunnettu funkkisarkkitehtuurin helmi, jossa saa aistia neulomiseen sopivaa rauhoittavaa ilmapiiriä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta syvemmälle Parantolan sisätiloihin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla ja näyttelyssä. Majoituksen voi niin ikään varata erikseen mielenkiintoisesti sisustetuista huoneista. Neulekinnaskurssille tulee myös ilmoittautua etukäteen taito.fi:ssä.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Neulottu Kalevala II
Neulottu Kalevala II jatkaa Jenna Kostetin tutkimusretkeä mytologian, perinteen ja tarinoiden maailmaan. Se seuraa huippusuositun, vuonna 2022 ilmestyneen neulekirjan jalanjäljissä.