Naantalin Kultaranta Resortiin rakennetaan hotelli

Kuvassa oikealla hotellin suunniteltu sijainti. Vasemmalla Kultarannan golf-kenttä.

NAANTALI 

Kultaranta Resort Oy ja kansainvälinen rakennusjätti Vinci SA toteuttavat yhteistyössä uuden kansainvälisen hotellihankkeen Naantalin Luonnonmaalle. Tavoitteena on, että hotelli on valmis vuonna 2028.

– Merkittävä kansainvälinen hotellihanke on ollut pitkään osa Kultaranta Resortin visiota alueen kehittymisessä, ja sen eteen on tehty paljon työtä, kertoo Kultaranta Resortin toimitusjohtaja Valtteri Myrskyluoto.

Hotellin toteutuminen tarkoittaa merkittävää edistysaskelta Naantalin matkailulle ja koko Kultaranta Resortin alueelle. Investoinnin kokoluokka on 70–90 miljoonaa euroa, kyseessä on siis merkittävä rakennushanke.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Vincin kanssa, jonka sitoutuminen tuo hankkeeseen kansainvälistä osaamista, merkittävät resurssit ja laajat yhteydet. Yhteistyö tuo ainutlaatuiset mahdollisuudet lähteä toteuttamaan hotellihanketta kansainvälisenä yhteistyönä, kertoo Kultaranta Resortin hallituksen puheenjohtaja Pekka Jokisuu.

Tahot investoinnin takana uskovat kansainvälisen saaristomatkailun kehittymiseen ja tavoitteena on houkutella uusia kansainvälisiä asiakkaita. Useammat kiinnostavat kohteet lisäävät Naantalin ja Turun seudun houkuttelevuutta matkailukohteena, toteaa Valtteri Myrskyluoto.

Naantalin kaupunginjohtaja Laura Leppäsen mukaan kaupunki haluaa mahdollistaa tämänkaltaisia panostuksia, jotka lisäävät Naantalin ja koko seudun vetovoimaisuutta ja elinvoimaa. Hotelli tuo mukanaan työpaikkoja ja taloudellista toimeliaisuutta ja luo kysyntää saariston yritysten palveluille. Hanke tuo mukanaan myös verotuloja kaupungille.

– Turun seutukunnan ja saariston matkailun kasvu ja kansainvälistyminen on tärkeää ja potentiaalia on paljon. Tällaisia kohteita tarvitaan, jotta alueemme matkailu voi kehittyä ja kasvaa, Leppänen analysoi. Hotellihanke tuo alueen matkailuun uudenlaista vetovoimaa ja avaa portin saariston laajemmalle kansainväliselle kehitykselle.
Naantalin kaupunginhallitus käsittelee aiheeseen liittyvää kaavamuutosta 9. syyskuuta.