Lakimieskolmikko teki aivan poikkeuksellisen ratkaisun

Sanna-Mari Makkonen, Ida Similä ja Stina Selander siirtyivät tuomioistuinten palveluksesta oman lakitoimiston yrittäjiksi. Kuva: Jere Satamo.

YRITYSUUTISET

Sanna-Mari Makkonen, Stina Selander ja Ida Similä ovat perustaneet Raisioon nimiään kantavan Lakiasiaintoimisto Makkonen Selander Similä Oy:n. Poikkeukselliseksi yrityksen perustamisen tekee se, että kaikki kolme ovat tehneet pitkän työuran käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomareina.

Juristit ovat vahvasti sitä mieltä, että urat tuomioistuinten palveluksessa ovat heille ja erityisesti heidän asiakkailleen eduksi.

– Uskon, että tuomariurat ovat meille suuri vahvuus. Olemme nähneet, miten asiakkaan asiaa kannattaa ajaa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, kertoo Stina Selander.

– Olemme tuomareina myös oppineet näkemään asian oleellisen ytimen ja tunnemme oikeusprosessin erittäin hyvin, lisää Ida Similä.

Juristit myös toteavat, että heidän työnsä näkökulma muuttuu nyt perusteellisesti.

– Vireillä olevat asiat muuttuvat henkilökohtaisemmiksi, kun ajamme asiakkaan asiaa, emmekä toimi tuomareina, pohtii Sanna-Mari Makkonen.

Siirtyminen tuomioistuinten palveluksesta oman yrityksen perustamiseen ei tapahtunut hetken mielijohteesta.

– Asiasta puhuttiin ääneen ensimmäisen kerran viitisen vuotta sitten, muistaa Sanna-Mari Makkonen.

Kolmikko pohti asiaa siis pitkään ja aiheesta käytiin useita keskusteluja.

– Lopullinen päätös tehtiin pari vuotta sitten, kun päätimme, että nyt viedään tätä haavetta yhdessä eteenpäin, kertoo Ida Similä.

Kolmikkoa on yrityspuolelle siirtymisessä auttanut pitkän uran asianajajana tehnyt Hannele Lehto-Laurila.

– Tuomariuralta siirtyminen yksityiselle puolelle ja oman yrityksen perustaminen on todella poikkeuksellinen ratkaisu tällä alalla. Sanna-Mari, Stina ja Ida ovat tehneet aivan uraauurtavan ratkaisun, kehuu Lehto-Laurila kolmikon rohkeutta.

Lakitoimiston fyysinen sijainti Raision keskustassa on myös Lehto-Laurilan aikaansaamaa.

– Keskustelimme toimiston perustamisesta Turkuun, kunnes Hannele ehdotti meille Raisiota. Liiketila löytyi hyvältä paikalta Raision keskustasta, ja koska kulkuyhteydet Raisiosta esimerkiksi Turkuun ovat niin hyvät, päätimme ottaa tukikohdaksemme Raision, kertovat Makkonen, Selander ja Similä.