Kotikisoista yksi mitali Turkuun

Frisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna Turussa.

FRISBEEGOLF

Amatöörien Suomen mestaruuksista kilpailtiin Turussa Lausteen frisbeegolfpuistossa 13.- 15. syyskuuta. Kilpailuluokkina nähtiin MA1, FA1, MA40, FA40, MA50 ja FA50.

Turun alueen heittäjistä isoimmat ennakko-odotukset olivat Nousten Frisbeegolfin Heidi Bergrothin harteilla naisten FA50-luokassa. Alku olikin todella lupaava, sillä ennen finaalikierrosta Bergroth oli jaetulla kärkisijalla Hyvinkään Marina Koppisen kanssa. Bergroth jäi kuitenkin pois viimeiseltä kierrokselta eikä näin päässyt kilpailemaan Suomen mestaruudesta.

FA50-luokan mestaruuden veikin Koppinen lopulta yhdeksän heiton turvin. Hopealle sijoittui Sinikka Bäck Lohjalta ja pronssille Oulun Frisbeeseuran Nina Kuoksa.

Turkuun saatiin kisoista kuitenkin yksi mitali, kun FORE Turun Mika Juhani Kolu heitti MA50-luokan hopealle. Mestaruuden vei Riihimäen Juha Lehtola, joka voitti Kolun ainoastaan kahdella heitolla. Pronssille ylsi Porvoon Kimmo Rouhiainen, joka jäi puolestaan Kolun tuloksesta yhden heiton päähän.

MA1-luokassa nähtiin melkoinen kiri mestaruuteen, kun avauspäivän jälkeen tuloksella +4 kilpailussa vasta jaetulla 33. sijalla ollut Ville von Hertzen (DG Rollers Mänttä-Vilppula) nousi heitto heitolta kohti kärkeä ja lopulta aina Suomen mestariksi asti. Von Hertzen voitti aiemmin elokuussa junioreiden SM-hopeaa, joten loppukesä on ollut hänelle menestyksekäs.

Vaatimattoman avauspäivän jälkeen lauantaina pelatulla toisella kierroksella von Hertzen vastasi päivän parhaasta tuloksesta heittämällä -6. Tulos nosti hänet tuossa vaiheessa jaetulle kahdeksannelle sijalle, viiden heiton päähän kisaa johtaneesta Kasper Korhosesta (Vuorelan Veikot).

Huippuvireeseen yltynyttä von Hertzeniä ei pidellyt päätöskierroksella mikään, vaan hän heitti yhdestä bogeysta huolimatta peräti -9 ja otti kilpailun voiton yhteistuloksella -11.

Hopealle sijoittui Timo Kantelinen (Mandon Kiertäjät) ja pronssille Kasper Korhonen.

FA1-luokan mestariksi heitti päätöspäivän tuloksensa -7 ansiosta Petäjäveden Iida Lehtomäki. Hänen kokonaistuloksensa oli tasan par. Hopealle heitti Niina Forsell Tampereelta ja pronssin jakoivat ennen viimeistä kierrosta kärjessä olleet Jenni Lampi (Tampereen Frisbeeseura) ja Asta Hapulahti (ReTee). Forsellin tulos oli lopulta +8 ja pronssinaisten tulos +9.

Ville Lehtinen (Orimattila Disc Club) nousi jo perjantaina MA40-luokassa kilpailun kärkipaikalle, piti asemansa läpi kilpailun ja voitti Suomen mestaruuden tuloksella -9. Mestaruus irtosi yhden heiton erolla ennen hopean jakaneita Niko Leppästä (Karkkilan Frisbeegolfkerho) ja Petri Valkeista (Järvenpään Frisbeegolf)

FA40-luokassa mestariksi heitti Hyvinkään Maija Koskinen, hopealle Karkkilan Heidi Leppänen ja pronssille Vuorelan Veikkojen Kirsi Fomin.