Kaarina kerää ideoita vuoden 2025 asukasbudjettiin 20. lokakuuta asti

Kesämäen kentan pallonheittoseinä on toteutettu vuoden 2021 asukasbudjettivaroilla. Kuva: Salla Nurminen.

KAARINA

Kaarina kerää jo viidettä kertaa ideoita asukasbudjettiin. Ideoita vuoden 2025 asukasbudjettiin voi jättää 20. lokakuuta asti sähköisellä lomakkeella tai lokakuun alkupuolella järjestettävillä pop up -ideointipisteillä. Asukasbudjetti on Kaarinan tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia.

– Haluamme kuulla, miten asukkaat tekisivät Kaarinasta mukavamman, aktiivisemman tai hauskemman paikan asua. Meitä kiinnostaa, millaiset palvelut tai tapahtumat heidän mielestään lisäisivät kuntalaisten hyvinvointia ja elävöittäisivät kaupunkikuvaa, Kaarinan kaupungin osallisuuskoordinaattori Petra Jorasmaa sanoo.

Idean asukasbudjettiin voi jättää joko kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kaarina.fi/asukasbudjetti tai piipahtamalla pop up -ideointipisteellä. Ideointipisteet järjestetään Piikkiön kirjastossa 8.10. kello 14-16 ja Kaarina-talossa 10.10. kello 14-16.

– Idean jättäminen on helppoa. Sähköisellä lomakkeella idealle annetaan vain nimi ja tarkempi kuvaus. Pop up -ideointipisteellä puolestaan idean voi kirjoittaa lyhyesti liimalapulle tai vaikkapa täydentää jonkun toisen ehdottamaa ideaa. Idea voi olla pieni tai suuri, joten kannattaa tulla rohkeasti ideoimaan, Jorasmaa kannustaa.

Ehdotuksia Kaarinan kaupungin asukasbudjettiin voivat jättää kaikki kaarinalaiset lapsista ikäihmisiin. Ideointivaihe jatkuu 20.10. asti, jonka jälkeen ehdotetut ideat käydään läpi kaupungin eri palvelualueilta kootun työryhmän kesken ja niistä valitaan ehdotukset äänestysvaiheeseen. Tarvittaessa ideoita voidaan yhdistellä ja jatkokehittää.

Asukasbudjetti on ideoitavana koko Kaarinan alueelle ja sillä voidaan toteuttaa äänestysvaiheessa eniten ääniä saaneet ideat, joiden yhteenlaskettu summa mahtuu asukasbudjettiin. Ensi vuoden asukasbudjetin lopullinen summa varmistuu kaupungin talousarvion vahvistuttua marraskuussa 2024.

Vuoden 2024 asukasbudjettivaroilla on kuluvan vuoden aikana toteutettu jalkautuvan nuorisotyön kokeilu ja perustettu kukkiva maisemaniitty.