Ekovarjostin-työpaja Naantalin pääkirjastossa

Ensimmäistä valtakunnallista Roskapäivää vietetään 7. syyskuuta.

TAPAHTUMAT.

Valtakunnallisena roskapäivänä lauantaina 7. syyskuuta Naantalin pääkirjastossa voi osallistua taiteilija Outi Puron vetämään yhteisölliseen ja maksuttomaan Ekovarjostin-työpajaan.

Paja toimii non stop -periaatteella ja mukaan voi liittyä hetkeksi tai viihtyä kello 10–14. Työpaja on osa Naantalin kaupunginkirjaston Luonnonvoimaa – ekotekoja ja ympäristötekoja -hanketta.

Ekovarjostin-työpajassa kukitetaan varjostinkehikko, mikä jää kirjastolle ilahduttamaan kirjastolla kävijöitä syyskauden pimenevinä iltoina. Materiaalia pajaan tarjoaa Mehukatti, mutta kierrätettyjä muovipulloja ja -kanistereita voi mieluusti tuoda pajaan myös kotoa. Muistathan pestä pullon huolellisesti. Kauneimmin valo valmiissa varjostimessa kuultaa, kun pullosta irrottaa huolellisesti myös etiketit.

Työpajassa opitaan leikkaamaan muovipullo niin, että siitä ei jää jäljelle roskaa, vaan kaikki kierrätetty materiaali tulee käyttöön.

Outi Puro on Laitilasta kotoisin oleva ja Liedossa asuva MUM’s tuotemerkin emo, joka matkusti vuonna 2006 Afrikkaan mielessään aivan jotakin muuta kuin MUM’s. Takataskussa Purolla oli taiteen maisterin tutkinto Aalto-yliopistossa, kuvataiteilijan tutkinto Turun taideakatemiasta ja neljä pientä lasta kainalossa.

Koko poppoo lähti Etelä-Afrikkaan osana Puron taiteen tohtorin väitösopintoja Aalto yliopistolle. Opinnot saivat jäädä kun taideprojektista muotoutuikin ihmisestä ja ympäristöstä toiminnallaan, taiteen ja muotoilun kautta vastuuta kantava tuotemerkki MUM’s.

Outi Puro on perustanut Turkuun arkkitehtuurikoulu Kidekon, joka tarjoaa taiteen perusopetusta arkkitehtuurissa 7–14-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Turun Seutusanomat