Arkkitehtikutsukilpailun ehdotukset kaipaavat kaupunkilaisten mielipiteitä

TURKU.

Turun Kauppatorin laidan lisärakentamisesta on järjestetty arkkitehtikutsukilpailu, jonka ehdotukset ovat nyt kaikkien kaupunkilaisten nähtävillä. Lisärakentamista suunnitellaan ortodoksisen kirkon viereen osoitteisiin Yliopistonkatu 17 ja 21.

Kysely on avoinna 17. syyskuuta saakka Kerrokantasi-palvelussa. Kaikille avoimessa kyselyssä voi ilmaista mielipiteensä, mitä ehdotuksissa voisi jatkokehittää, ja miten ehdotukset soveltuvat Kauppatorin kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön.

Yliopistonkatu 17 ja 21 tonttien suunnittelusta järjestettiin arkkitehtikutsukilpailu, jonka kilpailuaika päättyi 26. elokuuta. Kilpailu järjestettiin laadittavan asemakaavanmuutoksen ja tulevan toteutussuunnittelun pohjaksi. Kilpailun suunnitteluohjeina olivat asemakaavan tavoitteet, joissa edellytettiin muun muassa ortodoksisen kirkon arvoja kunnioittavaa suunnittelua ja kirkon sekä pihan säilyttämistä ennallaan.

Kilpailun voittajaehdotuksen pohjalta jatketaan kaavamuutoksen laadintaa alueelle.

Kilpailuun kutsuttiin neljä kotimaista tunnettua arkkitehtitoimistoa: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Arco Oy, Futudesign Oy ja Sarc+Sigge Oy.

Arkkitehtikutsukilpailun järjestäjinä toimivat Conficap Oy, Liedon Säästöpankkisäätiö sr sekä projektinjohtokonsultti Kinos Property Investment Oy. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Tuomaristo tekee päätöksensä lokakuun aikana. Kilpailun tulos ilmoitetaan julkistamistilaisuudessa. Tuomaristo antaa myös suosituksen jatkotoimenpiteiksi kilpailun tuloksen perusteella. Tavoitteena on, että kaavaluonnos valmistuisi alkuvuodesta 2025.

Turun Seutusanomat