Yleisurheilu oli Turun Seutusanomien suosikki

MITÄ MIELTÄ

Turun Seutusanomien Mitä Mieltä -nettigallupissa kysyttiin tällä kertaa, mitkä lajit tai tapahtumat Pariisin kesäolympialaisissa kiinnostivat lukijoitamme eniten. Lukijamme äänestivät ahkerasti omia suosikkejaan, ja voittaja oli lopulta varsin selvä.

Eniten suosiota sai yleisurheilu, joka sai komeat 31 ääntä. Pari lukijaa vielä tarkensi omasta mielestään kiinnostavinta yleisurheilutapahtumaa; toinen piti kisojen parhaana lajina miesten seiväshyppyä, jossa ruotsalainen Armand Duplantis teki uuden maailmanennätyksen, ja toinen lukijamme mainitsi, että nuoren suomalaislupauksen Saga Vannisen seitsenottelua oli erityisen kiinnostavaa seurata.

Toiseksi eniten kannatusta sai Seine-joella pidetty avajaisseremonia, jota äänesti kahdeksan lukijaamme.

Palloilulajit saivat seitsemän ääntä ja päättäjäiset kuusi ääntä.

Myös harvemmin televisiossa nähtäviä lajeja seurattiin olympialaisissa. Ratsastuslajit ja skeittaus saivat molemmat neljä ääntä. Näiden lajien suosiota olympia-areenoilla luonnollisesti lisäsivät suomalaiset kilpailijat – skeittauksessa toivottiin jopa suomalaismitalia, ja vasta 13-vuotias Heili Sirviö taiteilikin lopulta laudallaan parkin finaalissa hienosti viidenneksi.

Purjehdusta äänesti kiinnostavana olympialajina yksi lukijamme.

Ilman ääniä jäivät tällä kertaa kamppailulajit ja ammunta – lieneekö syynä se, että suomalaiset putosivat jatkosta hyvin aikaisessa vaiheessa niin painissa, judossa, kivääriammunnassa kuin myös haulikkolajeissakin.

Hajaääniä saivat myös uinti, kiipeily, jousiammunta ja telinevoimistelu. Yksi lukijamme mainitsi, että oli mielenkiintoista seurata suomalaisurheilijoiden terveystilannetta olympialaisissa.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin Portsan Kukan lahjakortteja. Arpaonni suosi Eveliina Lammia ja Esko Haapaniemeä. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Marko Vuosjoki