Vuoden Henrik tai Henriikka julki lauantaina

Nousiaisten Päiviä vietetään taas tulevana viikonloppuna.

NOUSIAINEN

Nousiaisten vuoden merkittävin kotiseututapahtuma Nousiaisten Päivät järjestetään tulevana viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin.

Nousiaisten kunnan, seurakunnan ja paikallisten yhdistysten yhteistyössä järjestettävien päivien avauspäivänä perjantaina kisataan markkinamestaruuksista maastopyöräilyssä ja frisbeegolfissa.

Kotiseututapahtuman pääpäivänä lauantaina järjestetään perinteiset Henrikin markkinat Nouste Areenan ympäristössä kello 10-14. Vuoden Henrikin tai Henriikan julkistaminen koittaa kello 12.30 kirjaston edustalla olevalla markkinoiden esiintymislavalla.

Viime vuonna, kun Vuoden Henrikin äänestys muutaman vuoden tauon jälkeen taas järjestettiin, valinta osui poikkeuksellisesti pariskuntaan, kun SPR-aktiiveina väsymättömästi uurastavat Leena ja Lasse Heino saivat kuntalaisilta suurimman äänipotin. Vuoden Henrik tai Henriikka on valittu vuodesta 2002 alkaen poislukien koronan aiheuttama markkinatauko ja viime vuosi.

Markkinalauantaina Nousiaisissa on tarjolla luonnollisesti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Esiintymässä ovat muun muassa Tanssikoulu JK Movement, Nousteprassi ja Muumit. Markkinat juontaa Heikki Hilander.

Kunnanviraston piha-alueella esitellään vanhoja menopelejä ja ja OP:n nurmikentällä on tarjolla poniajeluja kärryissä sekä ratsastusta taluttaen.

Myös muun muassa pomppulinnat, OP:n liikennepuisto ja SPR:n nukkesairaala takaavat sen, että lapsiperheille on tarjolla monenlaista tekemistä.

VPK-talon alakerrassa on puolestaan esillä näyttely rakennusmestari Onni Tourun (1879-1945) rakennuksista.

Kirjasto ja nuorisotilat ovat avoinna markkina-aikaan.

Sunnuntaina Nousiaisissa järjestetään kansanlaulukirkko, johon osallistuvien toivotaan pukeutuvan kansallispukuihinsa, jos sellaisen omistaa.

Kotiseutumuseo on avoinna sunnuntaina.

Nousiaisten Päivien ohjelma kokonaisuudessaan ja lisää tietoa tapahtumasta Nousiaisten kunnan nettisivuilta: https://nousiainen.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/tapahtumat/nousiaisten-paivat-2024/