Piikkiö Päivä palkittiin maakunnallisena kotiseututekona

Piikkiö Päivä on perinteinen kotiseututapahtuma.
Piikkiö Päivä on perinteinen kotiseututapahtuma.

UUTISET.

Suomen Kotiseutuliitto julkisti tänään 22. elokuuta hienon kotiseututeon jokaisesta Manner-Suomen maakunnasta 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi.

Maakunnallinen kotiseututeko -palkinto meni Varsinais-Suomessa Piikkiö Päivät ry:n järjestämälle Piikkiö Päivä -tapahtumalle. Piikkiö on osa Kaarinan kaupunkia.

Piikkiö Päivää on vietetty vuodesta 1986 alkaen. Tapahtuman loivat Piikkiön yrittäjät yhdessä Piikkiön kunnan kanssa. Tapahtuman pohjan muodostivat Osta Piikkiöstä -kampanja ja Piikkiö Palvelee -lehti. Vuonna 2012 vastuunkantajaksi perustettiin Piikkiö Päivät -yhdistys, jonka jäseninä on joukko paikallisia yhdistyksiä. Se on säännöllinen vuotuinen tapahtuma, joka ainoastaan koronapandemian vuosina 2020 ja 2021 jouduttiin jättämään väliin.

Piikkiö Päivä on koko perheen tapahtuma ja kohtaamispaikka Piikkiön keskustan alueella. Piikkiö Päivät yhdistys ja sitä edeltäneet toimijat ovat tehneet Piikkiötä tunnetuksi sekä piikkiöläisille että laajemmin lähialueille. Piikkiö Päivä on vuodesta toiseen tuonut kiinnostavalla kattauksella esille paikallista omaleimaisuutta ja monimuotoisuutta vierailevia taiteilijoita unohtamatta. On hienoa olla piikkiöläinen Piikkiö Päivänä ja nähdä sekä näyttää, mitä kaikkea meillä on.

Tapahtuman 30-vuotishistoriikin nimi iski asian ytimeen. Piikkiö Päivät – jokaiselle kaikkea – on kotiseututyötä parhaimmillaan.

Ehdotusten joukosta esiraati poimi kärkiehdotukset kaikista maakunnista, ja maakunnallisia voittajia pääsivät äänestämään oman maakunnan ihmiset. Ääniä annettiin kaikkiaan yli 4800.

– Saimme paljon hyviä ehdotuksia, ja äänestykseen päätyneet kärkiehdokkaat olivat kaikki erinomaisia esimerkkejä suurella sydämellä tehdystä kotiseututyöstä, Kotiseutuliiton järjestöpäällikkö Marika Punamäki kertoo tiedotteessa.

Palkinnot luovutetaan Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä 31. elokuuta.

Turun Seutusanomat