Naantalin Taidehuoneen kesän viimeisenä näyttelynä Näkyjä ja näkymiä

Naantalin Taidehuone.
Naantalin Taidehuone.

Päivi Eskelisen Näkyjä ja näkymiä -näyttely avautuu Naantalin Taidehuoneella 13. elokuuta.

NAANTALI. 

Päivi Eskelinen: Näkyjä ja Näkymiä -näyttely.
Päivi Eskelinen: Näkyjä ja näkymiä – kirjottuja kuvia -näyttely.

Päivi Eskelisen kokonaisuudet Näkyjä ja näkymiä ja In situ ovat syntyneet mielikuvituksesta ja todellisuudesta. Osa kuvista on syntynyt kirjallisuuden ja musiikin innoittamina, osan mieli on rajannut todellisuudesta ja suodattanut sen kaiken aikaisemmin nähdyn lävitse kuvaksi. Kuvan lopullinen ilmiasu ei välttämättä paljasta, mistä lähteestä se on saanut alkunsa.

Näkyjä ja näkymiä -sarja edustaa jonkinlaista synteesiä omasta kuvamaailmasta, kun taas In situ-sarjan kuvat edustavat todellisuutta, joka liittyy tiettyyn aikaan ja paikkaan. Aika liittyy myös oleellisesti tekniikkaan ja sen valintaan.

Naantalin Taidehuoneella 13.8. alkaen esillä olevan näyttelyn teokset on tehty kirjaillen kankaalle. Usein kuva itsessään antaa vihjeen oikeasta ilmaisumuodosta ja nämä kuvat vaativat uudenlaisen, toistoon perustuvan työskentelytavan, joka pakottaa viipymään aiheen äärellä. Tekniikassa taiteilijaa viehättää myös käsityötraditioon liittyvä anonyymi tekijyys, jonka jatkeeksi nämä teokset asettuvat.

Päivi Eskelinen (s. 1960) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka käyttää ilmaisumuotonaan tempera- ja öljymaalausta, mosaiikkia, kollaasia ja kirjontaa. Taiteessaan Eskelinen pyrkii tekemään näkyväksi ajatukset, mielikuvituksen kierteet ja tunteet. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuosien 1987 ja 1988 Nuorten näyttelyistä lähtien aina viime vuosien Helsingin Taiteilijaseuran näyttelyihin.

Näkyjä ja näkymiä – kirjottuja kuvia on esillä 13.8.–1.9. Naantalin Taidehuoneella.

Turun Seutusanomat