Mun Raisio -tapahtumaviikko alkaa harrastusmessuilla

Raision päivien Killin markkinat.
Raisio-päivän Killin Markkinat.

RAISIO.

Raisio-päivää vietetään jälleen lauantaina 24. elokuuta. Luvassa on muun muassa perinteistä markkinahumua Killin Markkinoilla, vanhoja kädentaitoja ja mahdollisuus savusaunoa Krookilan kulttuuriympäristössä. Savusaunavuorot ovat varattavissa perjantaina Krookilan Myllyiltamien aikaan ja Killin Markkinoiden jälkeen.

Kotiseututapahtumat levittäytyvät koko viikolle. Ohjelma alkaa torstaina 22.8. harrastus- ja liikuntamessuilla Kerttulan liikuntakeskuksessa. Maksuttomassa tapahtumassa voi tutustua raisiolaisten seurojen, yhdistysten ja yritysten tarjoamiin toimintoihin kaikenikäisille harrastajille. Lisäksi tarjolla on lajitutustumisia ja esityksiä.

Raision museo Harkon Keramiikkabiennaali -näyttelyyn vapaa pääsy sekä Raisio-päivänä että Varsinais-Suomen museopäivänä 25.8. kello 12–15.

Sunnuntaina 25.8. kello 10 on vuorossa Raisio kaupunkina 50 vuotta -juhlamessu Wanhan pappilan pihapiirissä. Kaupungin juhlavuoden kunniaksi Karmelinpuistoon istutetaan 50 euroopanpyökkiä keskiviikkona 28. elokuuta. Vapaaehtoiset istuttajat on arvottu avoimen ilmoittautumisen kautta.

Killin Markkinoilla julkistetaan tuttuun tapaan Raision Positiivisimmaksi valittu henkilö, jota saattoi äänestää 20.8. mennessä Turun Seutusanomien verkkosivuilla.

Katariina Mäkinen-Önsoy