Vapaaehtoiset ovat Mummun ja vaarin tuvan sydän

Vanhemmille toiminta tarjoaa hengähdyshetken arjesta.

Mummun ja vaarin tuvat Kaarinassa, Raisiossa ja Turussa ovat osa Suomen SOS-Lapsikylän maanlaajuista ennaltaehkäisevää työtä. 

VAPAAEHTOISET.

Mummun ja vaarin tupa tarjoaa alueen lapsiperheille lämminhenkisen kohtaamispaikan, jossa perheet voivat tavata muita perheitä, varamummuja ja -vaareja sekä tuvan työntekijöitä. Viikoittaisten tapaamisten aikana syödään yhdessä ja touhutaan lasten kanssa.

Toiminnan sydämen muodostavat vapaaehtoiset varamummut ja -vaarit. Tuvalla syödään yhdessä lämmin ruoka ja lisäksi aikaa vietetään leikkien ja erilaisten touhujen parissa lasten ja perheiden kanssa.

Raision Mummin ja vaarin tupa avautui jälleen 7.8., ja se on auki keskiviikkoisin (ei arkipyhinä) kello 17.30–19.30 Avoin kohtaamispaikka Satelliitissa.

Kaarinan Mummun ja vaarin tupa on ollut auki 12.8. alkaen maanantaisin (ei arkipyhinä) kello 16.30–19.00 Hovirinnan koululla. Turun Pansio-Perno-alueen tupa on avoinna Toimintakeskus Panskiksessa tiistaisin kello 16.30–19. Pansiossa tupa järjestetään yhteistyössä SOS-Lapsikylän ehkäisevän työn ja Fingerroosin säätiön kanssa.

Uusi Mummun ja vaarin tupa aukesi Turun Lausteelle torstaina 15. elokuuta. Ensimmäistä kertaa tuvalle menoa ennen tulee laittaa viestiä SOS-Lapsikylän työntekijälle, 044 794 5708, miia.koskinen@sos-lapsikyla.fi.

Kaikille lapsiperheille avoimelle Mummun ja vaarin tuvalle lapset ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Menossa mukana on aina SOS-Lapsikylän työntekijä, joka myös perehdyttää vapaaehtoiset toimintaan.

Vapaaehtoisten varaisovanhempien rooli on merkittävä, sillä kaikilla perheillä ei ole isovanhempia arjen tukiverkostona tai nämä asuvat kaukana. Vanhemmille tupa tarjoaa hengähdyshetken arkeen.

Tupa mahdollistaa sukupolvien kohtaamisen lisäksi vertaisuuden kokemuksia ikääntyneiden, vanhempien ja lasten kesken. Tupa on oiva paikka vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja toisista oppimiselle.

Mukaan tulemiseen riittää se, että on ikäihminen, sekä  halua ja motivaatiota toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana lapsiperheille Mummun ja vaarin tuvalla. Vapaaehtoiset perehdytetään toimintaan vapaaehtoistoiminnan koulutuksella ja tupa toimintaan perehtymisen kautta.

Toiminnassa mukana olevilla ikäihmisillä on mahdollisuus osallistua vapaaehtoisten yhteisiin tapaamisiin Mummun ja vaarin tupa -toiminnan rinnalla. Vapaaehtoiset voivat osallistua toimintaan toivomallaan tavalla, omien voimavarojensa ja toiveiden mukaan. Lisätietoa ja vapaaehtoisten ilmoittautumisohjeet löytyvät SOS-Lapsikylän verkkosivuilta.

Katariina Mäkinen-Önsoy