Maskun päivä on täynnä ohjelmaa

Maskun Päivä – Elämysten Riviera!

Maskun markkinat ja Rivieran rantajuhlat valloittavat uimarannan 24. elokuuta. Kuva: Maskun kunta.
Maskun markkinat ja Rivieran rantajuhlat valloittavat uimarannan 24. elokuuta. Markkinoilla esiintyy muun muassa Rokki-Kokki. Kuva: Maskun kunta.

Riviera Beach Clubilla on luvassa elämyksiä kaikenikäisille. Päivän aikana voi nauttia live-musiikista, peleistä, työpajoista ja ranta-aktiviteeteista.

MASKU.

Perinteeksi muodostunut Maskun päivä valtaa Rivieran virkistysalueen kauniit maastot Isonkiven uimapaikalla 24. elokuuta. Maskun markkinoita vietetään rannalla kello 11–15.

– Markkinoille on tulossa kiva määrä paikallisia toimijoita esittelemään toimintaansa, urheiluseuroista ja puolueista muihin aktiivisiin yhdistyksiin, yrityksiin ja kädentaitajiin. Luvassa on muun muassa markkinakahvilaa, jätkänkynttilöitä, karkkibuffaa lapsille, sekä paikallisia tuotteita kuten ankanmunia ja hunajaa. Alueella on rentoutumisalue, jossa voi ottaa vaikka päiväunet riippumatossa tai rentoutua äänimaljarentoutuksessa, Maskun kunnan järjestö- ja vapaa-aikakoordinaattori Satu Kankaristo kertoo.

– Alueella on kirpparialue valtakunnallisen Siivouspäivän hengessä.  Kaikki halukkaat voivat osallistua hiekkalinna-kilpailuun rakentamalla oman hiekkalinnansa ja osallistua jo miltei perinteeksi muodostuneeseen Isonkiven aarrejahtiin. Lisäksi markkinapäivän aikana esiintyy muun muassa Rokki-Kokki, jatkaa Kankaristo.

Sään salliessa Maskun päivään kannattaa varata mukaan myös uimavaatteet, jotta voi käydä pulahtamassa virkistävään veteen ennen iltajuhlien alkua.

– Rivieran rantajuhlilla esiintyy hieno kattaus maskulaisia muusikkoja, illan aikana lavalle nousevat esimerkiksi NARRI, Vikavalo ja Tears Apart duo. Rantajuhlat järjestetään yhteistyössä Riviera Beach Clubin kanssa, Kankaristo sanoo.

Maskun Rivieran hämärtyvässä illassa, elävän musiikin tahdissa voi laittaa hiekkarannalla jalalla koreasti ja viihtyä hyvässä seurassa laskevan auringon viimeisissä säteissä. Rantajuhlat ovat kello 18–22.

Katariina Mäkinen-Önsoy