Saana ja Olli koristelivat Kuralansillan villikukkasillaksi

Villikukkasilta
Itä-Turku kukkii.

TURKU.

Villikukkasilta Kuralansillalla.
Villikukkasilta Kuralansillalla.

Turkulainen muotoilijapariskunta Saana Sipilä ja Olli Sallinen kukittivat itäisen Turun lempipaikkansa, Kuralansillan, Villikukkasilta-teoksellaan. Villikukkasilta on saanut inspiraationsa suomalaiseen perinnemaisemaan kuuluvista niittykukista.

Jättimäisistä kukkasista muodostuva teos on valmistettu kierrätyskankaista ja -materiaaleista. Innoituksensa teoksen kukat ovat saaneet niittykukista, joiden kukinta-aika on parhaimmillaan juuri elokuusta lähtien.

Saanan ja Ollin teos on sijoitettu Aurajoen ylittävään siltaan, paikkaan, jossa yhdistyvät historia ja nykyisyys: asutus Turun alueella on syntynyt Aurajoen rannoilla jo rautakauden aikaan. Teos juhlistaa myös siltojen fyysistä ja symbolista merkitystä alueita ja ihmisiä yhdistävänä elementtinä.

Villikukkasilta on esillä Kuralansillalla syyskuun loppuun saakka. Kuralansilta sijaitsee Aurajokilaakson kulttuurimaisemassa Kuralan ja Halisten kaupunginosien rajalla. Teos on yksi neljästä Turun kaupungin kaunistamisrahaston ja kulttuurin kärkihankkeen tukemasta taideteoksesta, jotka toteutetaan eri asuinalueille elo- ja helmikuun välillä.

Teokseen kuuluvat lisäksi maksutta jaettavat niittykukkasiemenpussit, joita tulee tällä viikolla taas jakoon Kuralan kylämäen kahvila Omena ja kaneliin sekä Myllärintalon kahvilaan, Halistenkosken kupeeseen. Edellinen erä siemenpusseja saavutti niin suuren suosion, että ne loppuivat parissa päivässä.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Villikukkasilta
Muotoilijapariskunta Saana Sipilän ja Olli Sallisen Villikukkasilta on esillä Kuralansillalla syyskuun loppuun saakka.