Turun Hopen perinteinen reppukeräys tuo iloa koulujen alkuun

Turun Hope kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden koululaisia auttaakseen.

HYVÄNTEKEVÄISYYS

Uusi kouluvuosi pyörähtää käyntiin elokuun alussa, mutta kaikissa perheissä ei ole mahdollista panostaa rahallisesti uuteen koulureppuun tai -laukkuun.

Turun Hope haluaa varmistaa, että myös vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret voivat astella opintielle uuden ja ajanmukaisen repun kanssa. Yhdistys kerää lahjoituksia Turun Hansakorttelissa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta.

Monissa Turun Hopen asiakasperheissä taloustilanne on niin tiukka, että perheen koululaisille ei voida ostaa uutta reppua, vaikka tarvetta olisi. Uusi ja omaan tyyliin sopiva koululaukku on kuitenkin monen lapsen ja nuoren suuri toive.

– Haemme keräyksellä reppuja ja laukkuja kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Keräykseen voi tuoda uusia ja ajanmukaisia tuotteita, joista vanhemmat yhdessä lapsen kanssa voivat valita sopivan ja mieleisen repun, Turun Hopen tiiminvetäjä Terhi Lairolahti kertoo.

Kaikki lahjoitukset ovat tervetulleita ja reppuja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää, mutta suurin tarve on yläasteikäisten ja sitä vanhempien nuorten repuista. Lairolahti vinkkaa, että nuorten keskuudessa etenkin sporttiset reput ja kangasreput sekä olkalaukut ovat suosittuja.

Vapaaehtoisvoimin toimivalla Turun Hopella on tällä hetkellä lähes 400 apua tarvitsevaa perhettä, joissa lapsia ja nuoria on 740.

Koulureppujen keräyspiste löytyy aiemmilta vuosilta tutusta paikasta Hansakorttelin Hansatorilta Espresso Housen edestä. Reppuja ja laukkuja voi toimittaa keräyspisteeseen torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta kello 11–17.

Reppuja ja laukkuja voi tuoda myös Hope Turun toimipaikkaan Telekadulle maanantaina 5.8 elokuuta kello 10–14. Reput jaetaan asiakasperheille ennen lukukauden alkua.

Tämän jälkeenkin on tarvetta repuille, muun muassa syksyn uusille asiakkaille, joten reppuja otetaan mielellään vastaan myöhemminkin.