Rantaralli houkuttelee maailmantähtiäkin ajamaan Mynämäelle

Rantaralli F-Cup
Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustavat Mika Korhonen ja Tommi Koskinen. Kuva: Sari Pullikka.

Rantarallin urheilukeskuksessa on kova vilske. Kisahuumasta pääsee nauttimaan iltaan asti.

MOOTTORIURHEILU.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry:n järjestämä XLVII Rantaralli on järjestyksessään jo 47. Rantaralli. Vuoden 2024 pääyhteistyökumppaneina toimivat Neste liikenneasemat Lieto, Naantali, Mynämäki, Raisio, Uusikaupunki ja Taivassalo. Tämänvuotinen kilpailu on F-Cupin neljäs osakilpailu.

F-Cup on valtakunnallinen, kuusi osakilpailua käsittävä rallisarja. Kilpailu on myös ulkomaisen osallistumisen mahdollistava NEAFP, mukana tänäkin vuonna muutama ulkomainen kuski.

Lisäksi XLVII Rantaralli on Alue 7:n aluemestaruuskilpailu, kisassa mukana ja sarjassa hyvillä pisteillä olevat Markus Hellströn ja Tapio Järvi, NaSUn pari Mika KorhonenTommi Koskinen, MynUA Teemu Varjo, TUA n nuori lupaus Miko Suvanto samoin MynUan nuori lupaus Aatu Nikusaari.

Alueelta mukana on myös Nevä, Risunen, Vepsä, Rokka, Rantasalot Mika, Riku ja Esa, Suvannot Reino ja Jyri, Siltala, Varjo Tino, Koskinen, Nikkanen, Aallontie, Aromaa, Rantatalo, Heinonen, Holm ja mukana Rantarallin ikäpresidentti NaSUn Jukka Laine kuplallaan.

Rantarallin kokonaiskilpailun voitosta kamppailevat Joonas Lindroos, Markus Hellström, Eetu Kortelainen, Samuli Nevä ja Kalle Asikainen.

Luokassa kolme numerolla 26 ajaa maailman hauskimmaksi ihmiseksi valittu Ismo Leikola kartturinaan Tuomo Hannonen autolla BMW 325i. Leikola on kertonut F-Cupille antamassaan tiedotteessaan Rantaralliin tulostaan seuraavaa:

“Ralli on reteetä’’, tietävät rallikuljettajat, tämän sanonnan osuvuutta lähtee selvittämään myös maailman hauskimmaksi ihmiseksi valittu Ismo Leikola, joka kilpailee Mynämäellä rahoitusyhtiö CapitalBoxin tukemana. TV:ssä nähdyn Suomen Top Gear -ohjelman perusteella Jyväskylän MM-rallien tunnelmaa ikänsä hengittänyt Leikola ei suinkaan ole lähdössä pelkästään pitämään hauskaa, vaan jo opittuja oppeja noudattaen kehittää itseään kilpailijana.

– Lapsena aikoinaan olin joka vuosi seuraamassa Suurajoja. Olen itse Kuohun seudulta, olihan se aika makeeta nähdä ralliautoja kotiseudulla, Leikola kertaa.

Mynämäen jälkeen tämän vuoden kalenterissa Ismo Leikolalla on vielä ainakin elokuun 24.–25. päivinä ajettava Future SM-ralli Lahdessa.

Ensimmäinen kilpailukokemus miehellä on kuitenkin jo 12 vuoden takaa, vuonna 2012 koomikko osallistui Hankiralliin Ford Escort 1300GT MKI:llä.

– Paljoakaan en muista siitä kisasta, auto oli hieno mutta aika tuhnu. Sen tietysti muistan, että viimeisiä ei oltu, Leikola naureskelee.

Kilpailussa on mukana sekä ennakkotutustuttavia kilpailuluokkia, joiden kilpailijaparit kiersivät reitillä jo perjantaina tekemässä nuottejaan, että perinteisiä ”pimeään”, ilman nuotteja ajavia kuljettajia. Nuotitus tapahtuu aina siviiliautolla ja tieliikennelakia, nopeusrajoituksia sekä varovaisuutta ja huomaavaisuutta noudattaen.

Rallikaravaani starttasi reitille Mynämäen seurakuntatalon pihalta lauantaiaamuna 8. kesäkuuta, kirkkoherra Antti Kallion toimiessa lähettäjänä. Ensimmäinen kilpailijapari lähti reitille kello 10.01 jatkuen tämän jälkeen minuutin välein. Reitti koostuu tänä vuonna kuudesta enemmän tai vähemmän tutusta erikoiskokeesta ja pitää sisällään 59 erikoiskoekilometriä. Yhteensä reitillä on pituutta noin 160 kilometriä ja ensimmäistä kilpailijaparia odotellaan saapuvaksi maaliin seurakuntatalon pihalle hieman ennen kolmea iltapäivällä.

Turun Seutusanomat