Raisiossa kisataan Off Road Trial SM-titteleistä

Raision moottorirata-alueen maastossa kisataan Off Road Trial SM-titteleistä kesäkuun puolivälissä. Kuva: Paula Närvä.
Raision moottorirata-alueen maastossa kisataan Off Road Trial SM-titteleistä kesäkuun puolivälissä. Kuva: Paula Närvä.

MOOTTORIURHEILU.

Off Road Trial ajetaan Raision moottorirata-alueen maastossa 15.–16. kesäkuuta. Kilpailun järjestämisestä vastaa Raision Urheiluautoilijat ry.

Mukana järjestelytoimissa on Harbor Cruisers ry:tä edustavia toimitsijoita. Kilpailun onnistumiselle on oleellista, että vapaaehtoiset toimitsijat antavat aikansa ja työpanoksensa kilpailulle.

Alueella kilpaillaan vuosittain Off Road Trialissa. Vuonna 2019 Raisiossa järjestettiin kansainväliset Eurotrial-kilpailut, jolloin Euroopan mestaruudesta oli kilpailemassa tiimejä kuudestatoista maasta.

Vuonna 2025 tarjolla on jälleen kansainvälisiä huippuja, kun Raision Urheiluautoilijat ry järjestään Eurotrial 2025 -Euroopan mestaruuskilpailut.

Kilpailuissa on tyypillisesti 4–6 kappaleen jaksoja, jotka ajetaan kilpailusta riippuen 1–2 kertaa. Portit on merkitty jokaisen luokan omalla värillä ja ne on ajettava merkittyyn kulkusuuntaan.

Jaksoilla on jaksotuomari apulaisineen, jotka täyttävät kilpailijakorttiin kilpailijan suorituksen tapahtumat: Mitä vähemmän pisteitä, sitä parempi suoritus.

Katariina Mäkinen-Önsoy