Paimion Teatteri tuo tanssilavojen suosikit teatterinäyttämölle

Paimion Teatteri Oikeesti-musikaali
Paimion kesäteatterissa Museomäellä koetaan tänä kesänä keski-ikäisen Kirsikan kasvutarina tuttujen melodioiden rytmittämänä. Esityksessä liikutaan kahdessa aikatasossa, joten nostalgiannälkäisille on luvassa aitoa kasaritunnelmaa, Oikeesti. Kuva: Paimion Teatteri.

Elämänmakuinen Oikeesti-musikaali valloittaa Paimion Museomäellä sijaitsevan kesäteatterin.

TEATTERI.

Oikeesti-musikaalin esitykset pyörähtävät käyntiin Paimion Teatterin kesäteatterissa 28. kesäkuuta. Kantaesitys on valmistettu tanssiorkesteri Finlandersin 40-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Paimion Teatteri Oikeesti-musikaali
Oikeesti-musikaalin Ritu ja Seppo (Anne Sarlin-Rauhala ja Harri Vuorela), keskellä ohjaaja Laura Hurme

Paimion Museomäellä esitettävän musikaalin ohjaa varsinaissuomalaisista teattereista tuttu Laura Hurme, jonka ensitutustuminen Finlandersin musiikkiin tapahtui jo vuosia sitten.

– Olen ollut mukana luomassa tätä näytelmää ihan alusta asti. Finlandersin musiikkiin olen puolestaan alun perin tutustunut toimiessani aikoinaan karaoke-emäntänä. Kuitenkin tämän musikaalin kautta olen saanut tutustua Finlandersin tuotantoon syvemmin, Hurme sanoo.

Käsikirjoittajana on paimiolainen Merita Seppälä, jonka kanssa Laura Hurme on tehnyt ennenkin yhteisproduktioita. Samoin hän on työskennellyt useampaan otteeseen Finlandersin Pasi Ketolan kanssa.

– Heidän kanssaan on äärimmäisen helppoa ja antoisaa työskennellä. Meritalla on taito kirjoittaa elämänmakuista tekstiä ja rakentaa käsin kosketeltavan aitoja hahmoja. Pasin kanssa musiikkipuoli hoituu kevyin mutta ammattimaisin ottein ja hän ymmärtää minun epäselviäkin visioitani. Huipputiimi siis! Muutenkin Paimiossa on aivan loistopoppoo, kiittelee Hurme.

Finlanders-yhtyeen alkuperäisjäsen Aarne Hartelin on niin ikään ollut alusta asti tiiviisti mukana suunnittelemassa musikaalia.
Paimion Teatteri Oikeesti-musikaali
Finlandersin Aarne Hartelin on ollut alusta asti mukana suunnittelemassa musikaalia. Niin ikään Finlandersissa soittava Pasi Ketola vastaa esityksen musiikeista ja Roope Pelo puolestaan lauluvalmennuksesta. Kuva: Paimion Teatteri.

Musikaalissa kuullaan tuttuja hittejä, mutta myös vähän vähemmän tunnettua tuotantoa. Joistain kappaleista kuullaan raikkaita uudelleensovituksia ja kuullaanpa esityksessä myös yksi varta vasten musikaalia varten kirjoitettu kappale.

– Me ollaan tehty bändin kanssa levyjä, konsertteja, tanssikeikkoja ja tv-hommiakin, mutta koskaan aiemmin ei teatteria. Nyt ollaankin päästy ovesta kurkistamaan johonkin täysin uuteen ja erilaiseen, mihin on tottunut. Teatteri onkin todella kiinnostava ja uusi maailma, kertoo Hartelin kokemuksistaan.

Puhaltimia ja kitaraa Finlanders-yhtyeessä soittava Pasi Ketola vastaa esityksen musiikeista eli hän orkestroi esityksen kaikki kappaleet. Näyttelijöiden lauluvalmennuksesta vastaa puolestaan Roope Pelo. Ketola kertoo yhtymäkohdista esityksen ja yhtyeen välillä:

– Vaikka tarina ei kerrokaan Finlandersista, niin hauskoja yhtymäkohtia löytyy. Esimerkiksi esityksen niin sanotussa vanhassa ajassa 80-luvulla tanssilavakohtauksessa estradilla nähdään joku uusi aloitteleva tanssiorkesteri Finlanders. Tämän lisäksi esityksessä on myös suuri Finlanders-fani Petteri, joka on pääparin eli Kirsikan ja Jounin autistinen poika.

Yhtyeen ja tekijätiimin yhteistyössä valmistuneessa musikaalissa koetaan keski-ikäisen Kirsikan kasvutarina, tuttujen melodioiden rytmittämänä. Tarinassa liikutaan kahdessa eri aikatasossa – nykypäivässä sekä Kirsikan nuoruudessa 1980-luvulla.

Vuonna 1984 perustettu Finlanders, eli tutummin kutsuttuna Finkut, ovat musiikin rautaisia ammattilaisia.

He ovat kiertäneet aktiivisesti ympäri Suomea viihdyttäen yleisöä konsertoiden ja tanssittaen.

Finlandersin oma levytystuotanto on laaja. Albumeja on julkaistu yli 20 kappaletta. Julkaisutuotanto sisältää esimerkiksi listahitit Oikeesti, Kaikki tytöt, Hiljaiset sillat, Enemmän kuin milloinkaan, Anna jatkua yön ja Tule lähemmäksi. Levyt ovat myyneet kultaa ja platinaa.

Kunnianosoituksena Finlandersin pitkälle uralle toteutettavan Paimion Teatterin Oikeesti-musikaalikesän päätteeksi kuullaan kesäteatterinäyttämöllä vielä Finlanders 40 vuotta -juhlakonsertit.

Esityskausi: 28.6. – 26.7.2024

Katariina Mäkinen-Önsoy