Merimaskun kesäteatterissa paikallishistoriaa ja erikoisia henkilöhahmoja

”Korppuja ja kuivakukkia” -esityksen Keskuskadun naisia eli Eliisa Ansamaa, Hanna Autonen, Piia Hinnerichsen, Pirjo Oksa ja Sari deNier.

TEATTERI

Merimaskun Teatterin tämänvuotinen kesäteatteriesitys Kollolan kotiseututalolla on ”Korppuja ja kuivakukkia”, joka on täysin merimaskulaisten omaa tuotantoa.

Kun mietin tämän kesän näytelmää, pohdin, että nyt tehdään täysin itse – näytelmä, jossa näyttelijämme pääsevät näyttämään kykynsä. Tavoitteena oli rakentaa jokaiselle näyttelijälle oma unelmarooli, kertoo näytelmän käsikirjoittanut ja ohjaava Maija-Leena Tuomi.

Merimaskussahan on totuttu siihen, että kesäteatterit on usein itse käsikirjoitettuja. Merimaskun Teatterin alkuvuosina nähtiin usein Maarit Linerin käsikirjoittamia näytelmiä. Toki ohjelmistossa on ollut muualtakin tuttuja tarinoita kuten ”Tankki täyteen”.

Korppuja ja kuivakukkia” kertoo kylän keskuskadusta, jolla on kivijalkakauppoja, kahvila, hattukauppa, kauneushoitola ja motellikin. Asiakkaat ovat kuitenkin kaikonneet kauppakeskuksiin.

Näytelmä sijoittuu vuoteen 2000, mutta on ajankohtainen tänäkin päivänä. Kivijalkakauppoja pyörittävät naiset alkavat pohtimaan, miten saisivat asiakkaat takaisin. Tarina pitää sisällään myös paikallishistoriaa ja sen verran mainostan, että yksi roolihahmoista on sellainen, jota ei ole varmaan koskaan ennen kesäteatterissa nähty, nauraa Maija-Leena Tuomi.

Merimaskun näytelmässä on iso näyttelijäkaarti; tasan tusina, joista kaksi lapsi- ja neljä miesnäyttelijää.

Näytelmässä on myös laulua ja tanssia, mutta musikaalista ei silti ole kyse. Esitys on koko perheelle sopiva, vinkkaa Tuomi.

Esityskausi vedetään läpi tiiviiseen tahtiin, sillä viimeinen 12:sta näytöksestä on 19. kesäkuuta. Yleisöä mahtuu kerralla katsomon noin 200.

Merimaskun Teatteri on kiinnostanut myös Yleisradiota, sillä Ylelle tehdään kulttuuriteemaisia TV-dokumentteja ja yhden ohjelman teemana on kesäteatteriharrastus. Tähän ohjelmaan on haastateltu Merimaskun väkeä ja Yle on myös käynyt kuvaamassa ”Korppuja ja kuivakukkia” ensi-illan. Dokumentti tulee Yleltä ensi vuoden puolella.