Liedon Teatterissa lainataan tulitikkuja

Liedon Teatterin kesänäytelmä on klassikko ”Tulitikkuja lainaamassa”. Kuva: Helene Honkala.

TEATTERI

Liedon Teatterin kesäteatterinäytelmänä tänä vuonna on Maiju Lassila -klassikko ”Tulitikkuja lainaamassa”. Algot Untolan nimellä Maiju Lassila kirjoittamasta, vuonna 1910 julkaistusta klassikosta on tehty useita kesäteatterinäytelmiä, ja nyt veijaritarina nähdään Liedossa Kukonharjan päiväkodin pihamaalla kesäteatterissa.

– Tulitikkuja lainaamassa on erittäin suosittu kesäteatteriproduktio, siitä on tehty lukuisia versioita. Liedossa haluttiin tehdä tänä vuonna selkeästi aikuiseen makuun suunnattu näytelmä, kertoo tuottaja Elina Tamminen.

Klassikkonäytelmää esitetään Liedossa yhdeksän näytöksen verran.

– Viime vuonna, kun näytelmänä oli Marikki, näytöksiä oli 14. Se koettiin hieman raskaaksi, ja tälle kesälle näytösten määrää haluttiin hieman vähentää.

Liedon Teatteri toimii täysin harrastajavoimin. Medianomiksi opiskeleva Elina Tamminen on opintojensa kautta mukana tuottajana.

Liedossa katsojamäärät eivät ole aivan palautuneet koronavuosien edeltävälle tasolle.

– Toivottavasti katsojat löytävät kesäteatteriin tänä vuonna sankoin joukoin. Koronavuosien jälkeen katsojamäärät ovat olleet vielä hieman vaatimattomia, mutta kasvua on näkyvissä, uskoo Tamminen.

Kesäteatterin ensi-ilta Liedossa on perjantaina 7. kesäkuuta. Viimeinen näytös on 5. heinäkuuta. Näytelmän ohjaa Kaisa Kauppinen.