Lättähattu-museojuna liikennöi viikonloppuna Turusta Naantaliin ja Uuteenkaupunkiin

Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ajaa nostalgisilla Dm7 dieselmoottorivaunuilla, eli Lättähattuina tunnetuilla kiskobusseilla. Kuva: Haapamäen museoveturiyhdistys ry.
Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ajaa nostalgisilla Dm7 dieselmoottorivaunuilla, eli Lättähattuina tunnetuilla kiskobusseilla. Kuva: Haapamäen museoveturiyhdistys ry.

Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n Lättähattujen matkassa voi tehdä Tampereelta mukavan viikonloppureissun Turun alueelle sekä Merefesteille. 

LIIKENNE.

Haapamäen Museoveturiyhdistys ry:n museojuna-ajelut Turun ja Uudenkaupungin välillä jatkuvat. Tänä vuonna ajeluista ensimmäinen järjestetään lauantaina 8. kesäkuuta. Junan kalustona ovat 1950-luvun legendaariset Lättähattu-dieselmoottorivaunut. Päivän aikana Uudessakaupungin Merefesteillä on luvassa monenlaista nähtävää ja koettavaa.

Lauantaina 8.6. ajetaan edestakaisia lähtöjä Turusta. Junaan voi nousta myös väliasemilta tai matkustaa Uudestakaupungista Turun suuntaan ja takaisin kello 15.10 lähtevällä vuorolla. Junat pysähtyvät Raisiossa, Mynämäellä, Nousiaisissa ja Vinkkilässä.

Uudessakaupungissa juna ajaa Kalarannan seisakkeelle. Uudessakaupungissa jää mukavasti aikaa tutustua lähiseutuun, museoihin ja käydä syömässä tai kahvilla. Molemmilla lähdöillä aikaa Uudessakaupungissa on kolme tuntia.

Haapamäen Museoveturiyhdistys huomauttaa, että asemarakennukset ovat yksityisomistuksessa. Yksityisalueita tulee kunnioittaa junaan siirtyessä.

Lättähattuja ajetaan Turusta Naantaliin 9. kesäkuuta.

Kyytiin voi hypätä muistelemaan ja aistimaan paikallisjunaliikenteen kultaisten vuosikymmenten tunnelmaa. Matka lättähatulla sopii niin perheen pienimmille kuin nostalgiannälkäisille senioreille – ja kaikille siltä väliltä.

Junaan voi nousta Turun, Raision ja Naantalin rautatieasemilta. Huomionarvoista on, että juna ei ole esteetön ja junaan nousu tapahtuu Turkua lukuun ottamatta maastosta raiteen korkeudelta.

Raision asemalla liikkuessa ja pysäköidessä pyydetään huomioimaan, että asemarakennus on yksityisomistuksessa. Siirtyminen junaan ja junasta pois on tehtävä häiriötä aiheuttamatta.

Naantalissa junaan nouseminen ja junasta poistuminen tapahtuu S-Market Tuulensuunkadun takana sijaitsevan raiteen päässä.

Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ajaa 7.6. yhdensuuntaisen museojunan Tampereelta Turkuun.

Matka tehdään nostalgisilla Dm7 dieselmoottorivaunuilla, eli Lättähattuina tunnetuilla kiskobusseilla.

Matka soveltuu erityisen hyvin kiireettömälle ja muutenkin Turkuun tai muille väliasemille matkustavalle, joka haluaa vaihtelua nykyaikaisiin sähköjuniin ja jota ei rauhallisempi matkanteko haittaa.

Kyseessä on Museoveturiyhdistyksen siirtoajo viikonloppuna ajettaville museojunille Turun ympäristössä, joten paluumatkaa ei ole tarjolla samalle päivälle, mutta sunnuntaina 9.6. on mahdollista matkustaa takaisin kello 16.30 alkaen paluujunallamme Turusta Tampereelle.

Turun Seutusanomat