Varhan palveluverkkosuunnitelmaa esitellään asukastilaisuudessa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkosuunnitelmat etenevät.

PALVELUT.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkkosuunnitelman tiimoilta pidetään verkon kautta lähetettävä asukastilaisuus maanantaina 13. toukokuuta kello 18–19.

Kesäkuussa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) hallituksen ja valtuuston käsittelyyn on menossa virkamiesten ehdotus sote-keskuspalveluiden, ikääntyneiden asumispalveluiden, perustason vuodeosastopalveluiden ja kuntouttavien yksiköiden alueellisesta sijoittumisesta.

Varhan järjestämässä palveluverkkosuunnitelmaan liittyvässä live-tilaisuudessa alueen asukkaat voivat esittää kysymyksiä palveluverkon uudistamisesta.

Palveluverkkosuunnittelun avulla määritellään, miten ja missä terveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja muiden hyvinvointipalveluiden palvelupisteitä sijoitetaan ja ylläpidetään hyvinvointialueella.

Suunnitteluprosessissa huomioidaan yhdenvertaisuus, palveluiden saatavuus, väestön tarpeet, palveluiden kustannustehokkuus ja laatu sekä tulevaisuuden muutokset väestörakenteessa. Tavoitteena on varmistaa, että palvelut ovat saavutettavissa ja vastaavat alueen asukkaiden tarpeita.

Tilaisuuden tarkoitus on keskustella tämänhetkisistä palveluverkon suunnitelmista. Kysymyksiä voi jättää livelähetyksen chattiin.

Tilaisuudessa uudistuksista keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa on Varhan tulosaluejohtajista koostuva paneeli. Paneeliin osallistuvat Mikko Pakarinen, sote-palvelut, Eeva-Sirkku Pöyhönen, ikääntyneiden palvelut, Mikko Pietilä, Tyks-sairaalapalvelut, ja Leena Setälä, järjestämisen palvelut.

Linkki live-tilaisuuteen löytyy täältä. Tilaisuus tallennetaan. Suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty versio julkaistaan myöhemmin.

Turun Seutusanomat