Välissä-ryhmän III sooloa Turun Barker-teatterilla

TAPAHTUMAT.

Kolme nuorta tanssitaiteilijaa valtaa Barker-teatterin, Turun vapaan taiteen näyttämön sooloteoksillaan toukokuun lopussa. Barker-teatteri tekee yhteistyötä Tiloissa-konseptin nykytanssiryhmän kanssa, tarjoten esiintymis-ja työskentelytilaa ryhmän jäsenille.

Tiloissa-konseptin nykytanssiryhmän kolme paikallista tanssijaa esiintyvät omilla sooloteoksillaan Barker-teatterilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä toukokuun lopussa 30.5.–1.6. kello 19.

Teokset käsittelevät ihmisenä olemista tässä ajassa; median vaikutusta meihin ja siihen uppoutumista, ylikulutusta ja ylikuormaa sekä kysymyksiä lapsuudesta ja kuolemasta, kuinka mennyt aika on yhteydessä tähän hetkeen. Millaista on elää ja tehdä taidetta tässä ajassa?

Tiloissa-konsepti on vuodesta 2021 toiminut vapaan taiteen kentän jatkuvasti mukautuva ja muovaantuva rakenne, joka tuottaa ja järjestää taiteilijalähtöisesti eri tavoin vuorovaikutusta edistäviä tapahtumia tai konsepteja tutuissa ja tuntemattomista tiloissa tanssi- ja esitystaiteen kentältä käsin.

Tiloissa-konseptissa toimii myös nykytanssiryhmä Välissä, joka luo ammattimaista ja monipuolista nykytanssia katsottavaksi niin ulko- kuin sisätiloihin sekä pyrkii toiminnallaan kurkottamaan kohti uusia yleisöjä. Välissä-ryhmän tanssijoina toimii kuusi tanssin ammattilaista ja esiintyjien kokoonpanot vaihtelevat produktiokohtaisesti.

Välissä-ryhmä esiintyy III sooloa teoksillaan Turun vapaan taiteen näyttämöllä Barker-teatterilla. Barker-teatteri on vuonna 1997 perustettu vapaan taiteen näyttämö, esitys- ja harjoitustila sekä tuotantoalusta.

Turun Seutusanomat