Turun Teatterisilta on pois käytöstä noin kuuden viikon ajan

Itäinen rantakatu. Työmaiden yleiskartta. Kuva: Turun kaupunki.
Itäinen rantakatu. Työmaiden yleiskartta. Kuva: Turun kaupunki.

Teatterisilta on pois käytöstä noin kuusi viikkoa maanantaista alkaen huoltotöiden vuoksi. Kulku joen yli ohjataan Myllysillan ja Auransillan kautta. Teatterisillan läheisyyteen on asennettu kiertotieopasteet.

TURKU.

Aurajoen ylittävä Teatterisilta on pois käytöstä kuusi seuraavaa viikkoa. Sulku alkaa maanantaina 20. toukokuuta. Remontissa sillan pinta uusitaan ja sillalla ollut Jan-Erik Andersonin taideteos palautetaan paikoilleen.

Teatterisillan pintaa on korjattu jo toukokuun alusta saakka ja silta on ollut vain osittaisessa käytössä. Nyt alkavien vesieristystöiden vuoksi silta suljetaan kokonaisuudessaan. Sillan kapeuden vuoksi vesieristeen uusiminen ja suojabetonointi tehdään koko sillan alueelta yhdellä kerralla. Työt kestävät noin kuusi viikkoa.

– Suojabetonointi pyritään saamaan valmiiksi ennen Tall Ships Races -tapahtuman alkua, jotta silta saadaan taas osittaiseen käyttöön, kertoo vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen Turun kaupungilta.

Kulku joen länsirannalle ohjataan Myllysillan ja Auransillan kautta. Itäisen Rantakadun rantatörmällä kulkuyhteydet pysyvät pääosin ennallaan. Sillan läheisyyteen on asennettu kiertotieopasteet.

Kokonaisuudessaan siltaremontin arvioidaan olevan valmiina syksyyn mennessä.

Teatterisillan remontointi alkoi jo viime syksynä, jolloin pintarakenteita purettaessa löytyi ennakoitua suurempia vauriota. Niiden vuoksi silta asfaltoitiin väliaikaisesti ja pinnan korjaaminen jouduttiin siirtämään kevääseen.

– Sillan graniittilaattojen saumat olivat olleet jo pitkään huonossa kunnossa. Suolaaminen oli rapauttanut sauma-aineen sekä vaurioittanut sillan pintaa. Silta on koko ajan kuitenkin ollut turvallinen kulkea. Nyt saamme sen vihdoin kuntoon ja taiteilija Jan-Erik Andersonin taideteos sillan pinnassa saadaan palautettua entiseen loistoonsa, lupaa Turpeinen.

Alueella on opastukset teattereihin ja Virastotaloon.

Fuugan rakentamisesta ja Itäisen Rantakadun saneerauksesta johtuen alueella on runsaasti liikenteeseen ja pysäköintiin liittyviä muutoksia. Esimerkiksi Itäinen Rantakatu on suljettu yleiseltä ajoneuvoliikenteeltä 10. kesäkuuta saakka. Katua voivat käyttää hälytysajoneuvojen ja huoltoliikenteeseen lisäksi liikuntaesteisten saattajat. Muu teatterin saattoliikenne on siirretty teatterin taakse Samppalinnankadulle.

Rakennustyömaista johtuen alueen pysäköintipaikkoja on jouduttu vähentämään ja pysäköintirajoituksissa on muutoksia. Alueella asioivia kannustetaan ennakointiin ja tarkkuuteen.

Jokirannassa on jalankulkijoille ja pyöräilijöille opastukset muun muassa Virastotaloon, Biologiseen museoon, maauimalaan sekä teattereihin. Sisäänkäynnit Kaupunginteatteriin ja Virastotaloon ovat ennallaan.

Turun Seutusanomat