Piikkiö Päivästä on tullut erittäin suosittu

Toukokuun viimeisenä lauantaina järjestettävä Piikkiö Päivä houkuttelee väen Piikkiön keskustaan. Kuva vuodelta 2023.

TAPAHTUMAT

Koronavuosien jälkeen taas vuosittain järjestetystä Piikkiö Päivästä on tullut erittäin suosittu tapahtuma, eikä vain piikkiöläisten keskuudessa. Tämänvuotinen Piikkiö Päivä järjestetään 25. toukokuuta, tutusti Piikkiön ydinkeskustassa Hadvalantie 8:n alueella, ja tapahtuman molemmilla lavoilla nähdään käytännössä katkeamattomana erilaista ohjelmaa viiden tunnin ajan.

– Tällä nykyisellä konseptillamme tapahtuma on niin sanotusti täynnä. Jos haluamme Piikkiö Päivään lisää ohjelmaa, meidän pitää laajentaa tapahtumaa pidemmäksi tai jopa kaksipäiväiseksi, kertoo Piikkiö Päivät ry:n puheenjohtaja Matti Uimonen.

Tapahtuman suosiosta kertoo paljon se, että muun muassa monet artistit, yhdistykset ja yhteisöt ottavat heti vuoden alusta alkaen aktiivisesti yhteyttä Piikkiö Päivä ry:hyn – toiveenaan päästä mukaan tapahtumaan.

– Tänä vuonna lavaohjelma täyttyi todella nopeasti. Piikkiö Päivä on vakiinnuttanut paikkansa merkittävänä yleisö- ja markkinatapahtumana, iloitsevat Uimonen ja Piikkiö Päivä ry:n sihteeri Päivi Lehtovaara.

Tänäkin vuonna lavaohjelmassa on laaja kattaus musiikkia, tanssia, liikuntaa, kulttuuria ja myös politiikkaa.

– Sopivasti muutama päivä ennen eurovaalien ennakkoäänestyksen alkamista meillä on varmasti mielenkiintoinen paneelikeskustelu, jossa on mukana poliitikkoja Suomen huipulta, hehkutti Päivi Lehtovaara.

Eikä hehkuttanut turhaan. Kello 10.30 Piikkiö Päivän päälavalle astelevat Vilhelm Junnila (ps.), Li Andersson (vas.), Ville Niinistö (vihr.), Piia Elo (sdp) ja Aura Salla (kok.).

Isolla lavalla on myös Varha-paneelikeskustelu, jonka teemana on muun muassa lähipalvelut.

Lavaohjelma ei tietenkään ole pelkkää keskustelua, vaan tapahtumassa esiintyvät nuoria kuuntelijoita varmasti vetoavat piikkiöläinen rappari Topias, pop-artisti Tina Salminen ja bilebändi Polaroid. Nuorisosuosikkien lisäksi lavalla esiintyvät muun muassa Trio Jussi Lammela, Leo Luoto ja Petri Haapasalo, Piikkiön Eläkeläiset, taikuri Eliel Lintula ja useat tanssiryhmät.

Lavaohjelman lisäksi alueella on muun muassa kepparihevosrata, Ville Viikinki, Taikatassu-kaverikoirat ja Kangoo Jumps -näytös.

Puhumattakaan yli 70:stä markkinamyyjästä.

– Tänä vuonna markkinoilla on erityisen paljon käsityöläisiä, he ovat selvästi löytäneet tapahtuman, kertoi Päivi Lehtovaara.

Piikkiön keskustan lisäksi Piikkiö Päivään liittyvää tapahtumaa on myös Lindroosin Puutarhalla, Ammattiopisto Livialla ja Tuorlan Majatalolla. Kohteiden välillä kulkee bussikuljetus.

Lisää Piikkiö Päivästä 2024: www.piikkiopaivat.fi/