Mynämäessä ja Turussa vierailulla Uppsalan tuomiokirkon kamarikuoro Collegium Cantorum

Uppsalan tuomiokirkon kamarikuoro Collegium Cantorum. Kuva: Gabriel Gumucio.
Uppsalan tuomiokirkon kamarikuoro Collegium Cantorum. Kuva: Gabriel Gumucio.

SEURAKUNTA.

Ruotsalaisen Uppsalan tuomiokirkon kamarikuoro Collegium Cantorum esiintyy vierailumatkallaan Turun seudulla. Perjantaina 10.5. kello 20 se pysähtyy Turun tuomiokirkossa ja lauantaina 11.5. kello 16 Mynämäessä Pyhän Laurin kirkossa. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Taitava kuoro luo kirkkoon keväisen hetken esittämällä teemaan sopivia lauluja eri säveltäjiltä. Förvårskväll – Kevätilta -nimisen konsertin ohjelmassa on mukana kappaleita keväästä ja helluntaista.

Collegium Cantorum perustettiin vuonna 1983. Perustajana toimi Lars Angerdal, joka toimi tuolloin Uppsalan tuomiokirkon urkurina. Kuoro on siitä lähtien ollut osa Uppsalan musiikkielämää. Se esiintyy konserteissa useita kertoja vuodessa ja ottaa osaa sunnuntain messuihin sekä muihin kirkon tapahtumiin.

Kuorolla on laaja repertuaari. Siihen kuuluu sävellyksiä varhaisrenessanssista nykypäivän musiikkiin saakka. Collegium Cantorum on tehnyt useita kiertueita ulkomailla sekä Euroopassa että sen ulkopuolellakin. Samalla kuoron maine on laajentunut myös Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Kuoroa johtaa Uppsalan tuomiokirkon nykyinen urkuri Ulric Andersson.

Uppsalan tuomiokirkko on rakennushistoriallisesti katsottuna Turun tuomiokirkon sisarkirkko. Molemmissa on keskiajalta periytyviä yksityiskohtia, joita ei muissa kirkoissa tapaa, esimerkiksi pääkuorin ympäri kulkeva kuorikäytävä.

Turun Seutusanomat