Makasiiniohjelma esittelee varsinaissuomalaista musiikkiosaamista

Jytäorkesteri
Jytäorkesteri. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

MUSIIKKI.

Varsinaissuomalaista musiikkiosaamista halutaan tuoda entistä enemmän esille. Uusi musiikkimakasiiniohjelma Turku Music Tube esittelee paikallisia bändejä ruohonjuuritasolta ammattilaisiin.

Ohjelmia on mahdollisuus nähdä Turku Rock Academyn (TRA) YouTube-kanavalta säännöllisesti 16. toukokuuta alkaen. TRA:n toiminnasta vastaa Turun kaupungin nuorisopalvelut.

Makasiiniohjelma on Turku Rock Academyn uusi toimintamuoto, jossa esitellään paikallisia musiikkikentän tekijöitä ja alan ammattilaiset kertovat muun muassa urapoluistaan.

Ensimmäisessä ohjelmassa vieraina ovat muusikko Mikko von Hertzen, TRA:n toiminnanjohtaja Tomi Arvas ja vastaava tuottaja Mark Bertenyi. Tulevissa jaksoissa esitellään paikallisten musiikintekijöiden lisäksi myös muun muassa tapahtumatuotannon ammattilaisia.

Ohjelman kautta nuoret musiikintekijät saavat oppia haastattelutilanteista ja median kanssa toimimisesta myös jatkoa ajatellen.

Makasiinin toimittajia ovat Ville Klami ja Ilkka Lappi. Ohjelman teknisestä tuotannosta vastaa Nuorten työpaja Fendarin digi- ja viestintäpaja ohjaaja Anssi Ikosen johdolla. Sarjan tekeminen on digi- ja viestintäpajan nuorille hieno oppimiskokemus.

Työssä yhdistyy moni pajajaksolla opeteltava elementti. Nuoret pääsevät projektin myötä hyödyntämään oppimaansa käytännössä.

Touko-kesäkuussa nähtävät Turku Music Tube -jaksot

  • 16.5. Muusikko Mikko von Hertzen, Turku Rock Academyn toiminnanjohtaja Tomi Arvas & vastaava tuottaja Mark Bertenyi
  • 30.5. Jytäorkesteri
  • 6.6. Toivo-Olavi
  • 20.6. Whiteout

Turun Seutusanomat