Kesän iltatorit starttaavat jälleen Aurassa

Kesätiistaisin Aurassa järjestetään suositut iltatorit. Kuvassa kesätorilla Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä, sihteeri Henri Joutsimies sekä pitkän linjan Yrittäjien puuhamies Arvo Laakso.

AURA 

Auran kesässä on tänäkin vuonna markkinahumua tarjolla viikoittain, kun Auran kunta ja Auran Yrittäjät yhteisvoimin järjestävät kesän iltatoritapahtumia. Ensimmäinen iltatori on 4. kesäkuuta ja viimeinen 6. elokuuta. Toritapahtuma järjestetään Auraamon torilla kesätiistaisin kello 17-19. 

– Iltatorit ovat merkittävät meille yrittäjille ja myös Auran kunnalle. Iltatorit ovat alunperin yrittäjäyhdistyksen alkuunpanema, nyt käytännön järjestelyistä vastaa kunta, mutta me yrittäjät olemme edelleen vahvasti mukana suunnittelussa, järjestelyissä ja talkoissa. Yhteistyö kunnan kanssa on sujunut erittäin hyvin, kehuu Auran Yrittäjien puheenjohtaja Marko Mäkilä. 

Aiempina vuosina yrittäjät vastaanottivat torikauppiaat tapahtumaan, nyt kunta on parin viime vuoden aikana palkannut torivahdin tapahtumiin. Auraamon tori on ollut toripaikkana vuodesta 2021 lähtien. 

– Kesän iltatori on tiivis kaksituntinen tapahtuma, jonka ykkösjuttu on torimarkkinat, mutta tapahtumissa on myös ohjelmaa. Muun muassa me yrittäjät, Lions Club, Auran kunta ja monet muut yhteisöt järjestävät torilla erilaista ohjelmaa. Usein ohjelma on musiikkipainoitteista, mutta onpa torilla nähty esimerkiksi Marttojen kukkaistutusnäytös ja Auran kunta tuo torille muun muassa pellen lapsia ilahduttamaan. 

Iltatori on myyjille vähintäänkin edullinen myyntimahdollisuus. 

– Paikat ovat ilmaisia, paitsi jos haluaa lunastaan itselleen kausipaikan koko kesäksi – se maksaa 30 euroa. Torilla on nähty myyjinä ammatinharjoittajien lisäksi kirppismyyjiä ja esimerkiksi lapset voivat tulla myymään käyttämättömiksi jääneitä lelujaan, vinkkaa Marko Mäkilä. 

Mäkilä kertoo myös, että kaikki myymään haluavat ovat aina mahtuneet – myyntipaikka järjestetään joustavasti silloinkin, kun myyjiä on paljon. 

Suosituin iltatori on perinteisesti ollut Auran Aurinkoviikon aikana. Tänä vuonna Auran Aurinkoviikko on 10.-16. kesäkuuta. 

 

Auran Yrittäjissä on tällä hetkellä reilut 70 jäsentä. Marko Mäkilä on toiminut paikallisyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2021 lähtien. 

– Kesätorien ohella isoja vuosittaisia rutistuksia ovat Auran joulunavaus ja joulun valokulkue sekä Yritteliäs Auranmaa -lehti, joka ilmestyy ennen joulun tapahtumia, kertoo Mäkilä. 

Tänä vuonna Yritteliäs Auranmaa tehdään yhteistyössä Turun Seutusanomien kanssa. 

Mäkilä kehuu vuolaasti Auran kunnan toimintaa yrittäjien näkökulmasta. 

– Minulla ei ole pahaa sanottavaa Auran kunnasta. Palveluja kehitettäessä otetaan huomioon yrittäjien näkökulma ja päätöksenteossa on aina mukana vaikutusarviointi paikallisiin yrittäjiin. Pitää kehua sitä tapaa, miten Auran kunnassa otetaan paikallinen yrityselämä huomioon, kiittelee Marko Mäkilä. 

Auran Yrittäjät on palkittu Varsinais-Suomen parhaana paikallisyhdistyksenä vuonna 2023.