Kamarikuoro Musica Vocale esiintyy Raision kirkossa

Kamarikuoro Musica Vocale.
Kamarikuoro Musica Vocale.

MUSIIKKI.

Kevätsointuja-konsertti 22. toukokuuta kello 19 tuo Kamarikuoro Musica Vocalen Raision kirkkoon. Liedon seurakunnan kanttorin, Tomi Satomaan perustama ja johtama kuoro esittää konsertissa suomalaista musiikkia muun muassa Sibeliukselta, Madetojalta ja Kuulalta.

Vuonna 2023 Suomen kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi valitsema Musica Vocale on laulanut suuria ja keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia sekä pienempimuotoisia teoksia 1500-luvulta nykypäivän musiikkiin.

Alun perin Paraisilla perustettu kuoro on toiminut helmikuusta 2019 alkaen Liedon seurakunnan yhteydessä. Tomi Satomaa työskentelee tällä hetkellä urkurina ja kanttorina Liedon seurakunnassa ja on myös aktiivinen urkutaiteilija.

Konsertissa kuullaan myös suomalaista pianomusiikkia Raision vs. kanttorin Tuuli Lempa soittamana. Hän esittää kirkon Bösendorfer- konserttiflyygelillä Merikannon, Sibeliuksen ja Kasken sävellyksiä. Lempa on työskennellyt Raision seurakunnassa kesäkuusta 2023 lähtien. Hän on ensimmäiseltä koulutukseltaan pianisti ja pianonsoitonopettaja ja hän on lisäksi toiminut taidehallinnon tehtävissä Turun seudulla.

Konserttiin on vapaa pääsy ja viiden euron hintaisen käsiohjelman voi halutessaan ostaa. Käsiohjelmatuotot ohjataan Raision seurakunnan musiikkityöhön.

Kamarikuoro Musica Vocale julkaisi Lähteellä-videon huhtikuussa. Linkki videoon tässä.

Turun Seutusanomat