Pormestari Minna Arve sai kutsun Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Pormestari Minna Arve kertoo Turun hyötyneen EU-ohjelmista ja rahoituksesta. Kuva: Turun kaupunki, Mikko Kaaresmaa.

TURKU

Turun pormestari Minna Arve on kutsuttu osallistumaan Münchenin turvallisuuskonferenssin osana järjestettävään Responsible Leadership -ohjelmaan 15–18.2. Kutsuperusteinen ohjelma kerää yhteen korkeatasoisen näkemyksellisten johtajien joukon, niin julkishallinnon, yrityselämän, kuin akateemisen maailmankin puolelta. Osana ohjelmaa Arve osallistuu myös kaupunkien demokratiaroolia koskevaan paneelikeskusteluun.

Tänä vuonna 60. kertaa järjestettävä Münchenin turvallisuuskonferenssi oheistapahtumineen on maailman johtava keskustelufoorumi kansainvälisen turvallisuuspolitiikan alalla. Korkeatasoinen ja kansainvälinen konferenssi kerää Müncheniin vuosittain valtio- ja sotilasjohtoa sekä muita ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisiä vaikuttajia.

Kutsu oli yllätys ja tottakai todella suuri kunnia. Ajattelenkin, että vaikka kutsu oli henkilökohtainen, niin se ei ole niinkään tunnustus minulle, vaan sille roolille, joka kaupungeilla on annettavana kokonaiskestävän ja turvallisen maailman rakentamiseen muun muassa paikallisdemokratiaa vahvistamalla ja kunnianhimoisella ilmastotyöllä, pormestari Arve toteaa.