Laajakaistahankkeiden teemahaku käynnissä

MAASEUTU.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa on käynnissä laajakaistainvestointien teemahaku vielä 31. maaliskuuta asti. EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista sellaisille alueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakennu.

Laajakaistainvestointeja rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta ja kansallisista varoista. Varsinais-Suomessa laajakaistahankkeiden tuki on 65 % tukikelpoisista kustannuksista. Teemahaulle ei ole asetettu erillistä rahoituskiintiötä, vaan ne ovat osa hanketukien kiintiötä.

Tukea haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa. Laajakaistojen tukihakemukset käsitellään ja ratkaistaan teemahaun päätyttyä. Tukiehdot täyttävät hakemukset arvioidaan valintaperusteiden mukaisesti.

Rakennettavan verkon tulee taata 1 Gbit/s nopeudella toimiva yhteys. Kyläverkko jää tuensaajan omistukseen ja tuensaaja sitoutuu pitämään verkon käytössä tuen ehtojen mukaisesti.

Rahoitusta laajakaistainvestointeihin voivat saada yksityis- ja julkisoikeudelliset yhteisöt, esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut yhdistykset, kunnat, osuuskunnat ja paikallisoperaattorit.

Turun Seutusanomat