Turun uusi nuorisovaltuusto aloitti

Turussa nuorisovaltuustolla on edustus kaupunginvaltuustossa ja useissa lautakunnissa, mutta ei toistaiseksi kaupunginhallituksessa. Kuva: Maria Vakkamaa.

TURKU

Turun nuorisovaltuuston vaaleissa ääniä annettiin yhteensä 6435, joista tyhjiä oli 356. Äänestysprosentti oli 48. Kaudella 2024–2025 Turun nuorisovaltuustossa on varsinaisia jäseniä 40 ja varajäseniä 10. Varsinaisista jäsenistä 17 on yläkoulun, 11 lukion ja 11 ammatti-instituutin edustajia yksi edustaja Turun koulujen ulkopuolelta. Varajäsenistä 8 on yläkoulun, 1 lukion ja 1 Turun koulujen ulkopuolelta. 12 nyt valituista oli Turun nuorisovaltuuston jäsenenä tai varajäsenenä myös edellisellä kaksivuotiskaudella.

Vaaleissa oli ehdolla yhteensä 66 vuosina 2005–2010 syntynyttä Turussa asuvaa tai opiskelevaa nuorta. Äänioikeus oli niin ikään 13–18 -vuotiailla Turussa asuvilla tai opiskelevilla nuorilla. Vaalit järjestettiin marraskuussa Turun kaupungin yläkouluissa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa sekä Turun Steiner-koulussa, Turun normaalikoulussa ja Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa.

Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuoria edustava vaikuttajaryhmä, joka aloitti toimintansa Turussa vuonna 2014. Uuden nuorisovaltuuston ensimmäinen kokous oli 17. tammikuuta Turun kaupungintalon valtuustosalissa.

Turun nuorisovaltuuston jäsenet toimikaudelle 2024-2025 ovat Nadia Abudu, Hilla Ahola, Steven Al Latifi, Linnea Anderson, Riku Arvonen, Emil Bergbom, Aseel Buhmeida, Akam Eliassi, Eero Hattara, Julia Heinonen, Vilma Ilonen, Onni Imponen, Benjamin Itesi, Eini Kaijanen, Aaron Kalliola, Oliver Karhu, Kaapo Kostet, Bea Kraama, Siiri-Emilia Lindström, Elli Luotonen, Lulu Luukkaa, Erica Mäkinen, Aamu Nuojua, Vinski Pakkanen, Hertta Partanen, Miika Rantanen, Viivi-Maria Rantanen, Atiy Saaresranta, Nicholas Sandell, Anna Savolainen, Alva Sjöqvist, Eevi Sumell, Sanni Suominen, Pyry Suotonen, Valtteri Suvanto, Janne Tikkanen, Aapo Tuominen, Aaro Turku, Amanda Vierjoki ja Albert Vihervuori.

Turun nuorisovaltuuston varajäsenet kaudelle 2024–25 ovat Elina García, Rafael Wesen, Siina Erkkilä, Nazli Abdo, Mathias Jokinen, Malwina Brzozka, Rilon Mustafa, Adrian Hyvönen, Meeju Kim ja Toivo Ämmälä.