Valon polku -tapahtumaan pääsee kätevästi liityntäpysäköiden

Valon polku -pysäköintikartta. Kuva: Turun kaupunki.
Valon polku -pysäköintikartta. Kuva: Turun kaupunki.

Valotapahtuma järjestetään Turun keskustassa ja Vanhankaupungin alueella 6.–9. joulukuuta.

TURKU.

Valon polulla 6.–9.12. on varauduttu suuriin kävijämääriin. Liikenneruuhkien välttämiseksi Turun kaupungista suositellaan alueelle saapumista jalan tai bussilla.

Turun kaupunki järjestää Valon polku -tapahtumaan liityntäpysäköintiä Turun Yliopistolla, Vatselankatu 2, ja Viherlassilan pihalla, Alakyläntie 2-4. Molemmilta pysäköintipaikoilta lähtee yhteiskuljetus valonpolun yhteyteen ja samalta paikalta pääsee myös takaisin pysäköintipaikoille. Molemmat yhteydet käynnistyvät kello 17 ja jatkavat edestakaista liikennettä aina kello 20.30 saakka.

Pysäköinnin hinta on autolta kuusi euroa.

Hintaan sisältyy kaikkien autossa matkustavien kyydit valonpolulle ja takaisin (max. 5 henkilöä). Kyytiin pääsee näyttämällä pysäköinnin suoritusmaksua e-parking sovelluksesta.

Turun yliopistolta ajaa Jokke Jokijuna Tuomiokirkolle ja takaisin noin puolen tunnin välein. Reitti kulkee Hämeentietä. Yhteys toimii säänvarauksella, sillä jos lunta tai vettä sataa rankasti ei Jokke pääse liikkeelle. Sunnuntaina 10.12. Jokke liikennöi kello 11–15.

Viherlassilan pihalta linja-auto ajaa Turun keskustaan Linnakadulle Kansallisen Kirjakaupan edessä olevalle bussipysäkille. Kuljetukset tapahtuvat kahdella linja-autolla. Ensimmäinen lähtee ajamaan keskustaan kello 17 ja toinen lähtee tämän jälkeen noin 20 minuutin päästä. Linja-autot pyrkivät ajamaan ristikkäin edestakaista liikennettä tapahtuman ajan niin että viimeinen kyyti takaisin lähtee kello 20.45.

Liityntäpysäköinti toteutetaan osana EU-rahoitteista Scale up -hanketta sekä Turun kaupungin keskustan kärkihanketta.

Pysäköintiin voi myös hyödyntää esimerkiksi Kupittaan isoa pysäköintialuetta.

Pysäköinti Veritaksen pysäköintialueella on ilmaista kello 17 jälkeen.

Fölin tapahtumalinja 102 liikennöi Veritas Stadionin ja Kauppatorin välillä 15 minuutin välein 6.–9.12. kello 17–21. Linja 102 on normaalia Fölin liikennettä eli siinä kelpaa kaikki Fölin liput ja matkan voi maksaa myös lähimaksulla tai käteisellä.

Linkki opaskarttaan, jossa pysäköintipaikat ovat merkityt: https://opaskartta.turku.fi/IMS/?mid=48432

Tämänvuotisen Valon polku -tapahtuman teemana ovat kaupunkipuistot hyvinvointia lisäävinä keitaina ja tapahtuma-alueina.

Parhaillaan Turussa on käynnissä kaupunkipuistojen juhlavuosi, sillä Turku on kuulunut ympäristöministeriön vahvistamaan kansallisten kaupunkipuistojen verkostoon nyt 10 vuoden ajan.

– Itsenäisyyspäivän tienoo on Turussa jälleen erityisen juhlava ja yhteisöllinen, kun kuljemme yhdessä Valon polulla taiteesta ja valoon pukeutuneesta kaupungista nauttien, Turun pormestari Minna Arve kertoo.

– Olemme saaneet sekä yleisöltä että taiteilijoilta runsaasti kiitosta siitä, miten hienosti Turku soveltuu valotaiteen näyttämöksi; joki, puistot, kukkulat ja erilaiset kaupunkikuvalliset maamerkit mahdollistavat visuaalisesti näyttävät ratkaisut ja antavat teoksille uniikin lisän. Tänäkin vuonna kaupunkiympäristön rooli teoksissa on keskeinen. Osa teoksista on myös varta vasten Turkuun suunniteltu, Minna Arve iloitsee.

Kaikki teokset ja ohjelmatiedot päivittyvät sivuille www.turku.fi/valonpolku.

Katariina Mäkinen-Önsoy