Teatteri Kantanäky esittää Kväärin laulettu! Turun Taiteen talolla

TURKU.

Turkulainen Teatteri Kantanäky esittää kväärejä lauluja kolmen keikan verran 15.–17. joulukuuta Turun Taiteen talolla.

Yhdeksän sateenkaarevaa kabareeta 16 vuoden aikana tuottanut Teatteri Kantanäky on vahvistanut paikkansa Turun ammattiteatterikentällä. Vuosien aikana Teatteri Kantanäyn kabareet ovat perinteisesti sisältäneet uudelleen sanoitettuja koko kansan tuntemia hittikappaleita. Työryhmien tekemissä sanoituksissa kuuluvat sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden elämäntarinat. Teemat ja sanoitukset vaihtelevat kaihosta ja kauniista surumielisyydestä hulvattomaan huumoriin ja sanaleikkeihin.

Kväärin laulettu! -konsertit saivat alkunsa ajatuksesta, että teatteri haluaisi hyödyntää
menneiden vuosien kappaleita ja koostaa niistä oman viihdyttävän ja nostalgisen kokonaisuutensa. Illan laululista koostuu pääosin Teatteri Kantanäyn kabareissa kuulluista
kappaleista vuosien varrelta. Lisäksi listalla on muutamia muita tunnettuja ja
tuntemattomampia queer-teemaisia kappaleita.

Teatteri Kantanäky on tunnettu vaihtuvista työryhmäkokoonpanoistaan ja tällä kertaa lavalla taituroivat Antti Ainola, Marko Carlson, Nuppu Ervasti, Johanna Jernberg, Noora Karppanen, Teemu Loikas, Kari Mäkiranta ja Kiisu Tuomi.

Esityspaikkana toimii Turun Taiteen talon tehdasrakennuksen pääsali, johon pääsee Taide-nimisestä ovesta. Juhlatunnelmaa nostattaa Café Elephantenin baari, joka aukeaa tuntia ennen esitystä. Myös katsomossa saa nauttia juomia esityksen aikana. Anniskelun vuoksi esitys on K18.

Turun Seutusanomat