KAARINA.
Kaarina-päivää vietetään lauantaina 25. marraskuuta ja etkoja juhlitaan jo perjantain 24.11. puolella. Erilaista ohjelmaa ja tekemistä on pitkin päivää ja ympäri kaupunkia.
Kaarina-päivää on vietetty perinteisesti 25.11. ja sitä on juhlistettu eri tavoin menneinä vuosina. Tänä vuonna Kaarina-päivän juhlallisuuksiin haluttiin ottaa mukaan koko kaupunki ja sen erilaiset toimijat. Ilmaista ohjelmaa on järjestämässä erilaisia tahoja tanssistudioista paikallisiin yhdistyksiin.
Päivien aikana on mahdollista osallistua esimerkiksi kynttiläuintiin, avoimille tanssitunneille tai perheluisteluun. Myös Kaarina-talolla on ohjelmaa lauantaina 25.11. kello 12–15, jolloin Kaarina-talon aulassa esiintyvät muun muassa Turun Seudun Tanssioppilaitoksen Jazz 3 -ryhmä sekä CCL -kuoro.
Kaarina-päivän iltajuhlaa vietetään Kaarina-talolla päivän päätteeksi. Juhlassa jaetaan Kaarina-mitalit, nuoren urheilijan tunnustuspalkinnot sekä Kaarinan vammaisneuvoston jakama Krykä-palkinto. Palkinto myönnetään henkilölle, yritykselle, yhdistykselle tai muulle toimijalle, joka on toiminnallaan parantanut vammaisten henkilöiden elämää ja palveluja. Kaarina-mitali jaetaan ansiokkaasta työstä Kaarinan hyväksi. Kaarina-mitalin ovat aikaisempina vuosina saaneet esimerkiksi tanssija ja tanssinopettaja Sami Helenius, Kaarinan seurakunta sekä koripalloseura Ura Basket.
Ennen iltajuhlaa avataan Runo-Kaarina -kilpailu vuodelle 2024. Kilpailun avaa kaupunginjohtaja Harri Virta. Runo-Kaarina -kilpailun voittaja vuodelta 2023 Pyry Qvick esiintyy avajaisten yhteydessä ja esittää runoja, jotka eivät mahtuneet hänen esikoisteokseen näytille.
Kaarina on saanut nimensä Pyhän Katariina Aleksandrialaisen mukaan, jonka kunniaksi
rakennettiin kirkko varhaiskeskiajalla. Pyhän Katariinan kivikirkko jäi vuoden 1939
alueliitoksessa Turun puolelle Nummenpakan kaupunginosaan. Ensimmäinen
asiakirjamaininta Kaarinasta on vuodelta 1309, kuntana Kaarina on ollut vuodesta 1869
ja kaupunkina 1.1.1993 alkaen.
Turun Seutusanomat