Mynämäen Laajoen kesäteatterissa vauhdikas Yllätysvieraita-komedia

Laajoen kylän omaleimainen maalaisteatteri perustettiin yli kolme vuosikymmentä sitten kyläläisten iloksi ja riemuksi.
Laajoen kylän omaleimainen maalaisteatteri perustettiin yli kolme vuosikymmentä sitten kyläläisten iloksi ja riemuksi. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

MYNÄMÄKI.

Mynämäen Laajoen kesäteatterin ohjelmistossa on tänä kesänä Heikki Luoman kirjoittama hersyvä uutuuskomedia Yllätysvieraita. Valtteri Roihan ohjaama näytelmä kuvaa aviopuolisoiden ennakkoluuloja ja kyvyttömyyttä ymmärtää toisiaan.

Yllätysvieraita-esityksessä kahden ystäväpariskunnan lupaavasti alkanut ilta saa yllättäviä käänteitä, kun isäntäpari on kutsunut toisistaan tietämättä mukaan muutamia yllätysvieraita.

– Lavalla on seitsemän näyttelijää, joissa on sopivasti sekä uusia kasvoja että pidempään teatterin toiminnassa mukana olleita. He ovat oikein hyvä ryhmä, ja meininki Laajoella on aina yhtä hieno, viime vuonna ensimmäisen näytelmänsä mynämäkeläisteatterille ohjannut Roiha kertoo.

Sekalaiseksi seurakunnaksi kasvavaan illanviettoporukkaan liittyvät muun muassa isännän nuoruudenaikainen kaveri, elämässään menestynyt todellinen maailmanmies, ja emännän suorapuheinen työkaveri.

Muitakin yllätyksiä on luvassa, kun uusi kesäkeittiö ei toimikkaan ihan niin kuin pitäisi, ja paikalle saapuu vielä putkimies Turunen.

Esityskausi: 16.6.–6.7.2023.

Katariina Mäkinen-Önsoy