Merimaskun Suvilystit herää henkiin uudistettuna

Merimaskun Rantamakasiini.
Merimaskun Rantamakasiini.

NAANTALI.

Naantalissa, Merimaskun kirkonkylän rannassa järjestetään jälleen perinteiset Suvilystit lauantaina 10. kesäkuuta kello 11–15. Koronan aikana tapahtuma jäi muutamana vuotena järjestämättä ja uhkana oli, että Suvilystit olisi loppunut kokonaan. Keväällä Merimaskussa kuitenkin kokoonnuttiin porukalla ja päätettiin, että kesätapahtuman ei anneta vaipua unholaan. Päävastuun järjestelyistä otti Rantamakasiini-ravintola.

– Korona oli huono juttu monelle vapaaehtoisvoimin järjestettävälle kesätapahtumalle. Järjestelyporukka ja rutiinit ehtivät hävitä ja järjestelyiden uudelleenkäynnistäminen on työlästä. Suvilystien osaltakin se oli lähellä, mutta yhdessä paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa homma laitettiin uudelleen tulille, kertoo Ville Vuorio Merimaskun Rantamakasiini -ravintolasta.

Uutuutena Suvilysteillä järjestetään tällä kertaa myös Suvihölkkä. Hölkän järjestää markkinapäivänä paikallinen urheiluseura Merimaskun Ahto. Juoksuun voi osallistua puhtaasti kuntoilumielellä, mutta halutessaan saa juosta myös kilpailun voitosta. Hölkän startti tapahtuu kello 11. Rantamakasiinin luota. Juoksun jälkeen osallistujat pääsevät saunomaan Rantamakasiinin saunalle. Toinen Suvilystien uutuus on Suvigolf rannan minigolf-radalla. Golfia pelataan kello 12–14 kahden hengen joukkueiden voimin.

Suvilystien markkina-alue sijoittuu rannan läheisyyteen. Myyntipisteiden lisäksi esillä on muun muassa Merimaskun VPK:n kalustoa ja venesatamaan on saapumassa myös Naantalin Meripelastusseuran alus. Pelastuskaluston osalta osallistuminen tapahtuu luonnollisesti hälytystilanteen puitteissa. Paikallisten partiolaisten pisteellä luvassa on esimerkiksi räiskäleenpaistoa ja partiotoimintaan tutustumista.

Vuoden Lossivahdin julkistaminen Merimasku Seuran toimesta tapahtuu kello 14. Vuoden 2022 Lossivahti oli paikallinen kalastusopas Jani Ollikainen, joka on valtakunnallisesti tunnettu kalastuksen somekanavista. Suvilystien lauantain ilta huipentuu Rantamakasiinin terassille, jossa kansaa viihdyttää Voice of Finland -finalisti Kim Koskinen.

– Suvilystit on nimensä mukainen kesätapahtuma, eli perinteistäkin perinteisempää kesämeininkiä ja kylätunnelmaa. Merimasku on vireä kyläyhteisö, ilman yhdistysten ja yritysten yhteistä säveltä ei nämäkään Suvilystit olisi mahdollista järjestää, Ville Vuorio Merimaskun Rantamakasiinilta toteaa.

Turun Seutusanomat

 

 

Taidenäyttely Merimaskun Rantamakasiinilla

KUVATAIDE. 

Naantalin Taideyhdistyksen Ulappa-näyttely on esillä Merimaskun Rantamakasiinin yläkerrassa 3. syyskuuta asti. Näyttelyssä on akryyli-, öljyväri- ja akvarellimaalauksia Noora Vainiolta, Bettina Perälältä, Eeva Forsströmiltä, Sami Nenoselta, Päivi Merenkorennolta, Pirkko Salovaaralta ja Kristiina Sunellilta. Rantamakasiinin alakerrassa voi tutustua sen sijaan Miia Noblen teoksiin.

Turun Seutusanomat