Kaarina-talon toukokuun näyttelyissä vuorottelupiirtämistä ja vieraslajeja

VieKas LIFE -hanke
Suomen luonnonsuojeluliiton vieraslajiaiheinen näyttely kiertää Varsinais-Suomea. Kuva: Turun Seutusanomien arkisto.

KAARINA.

VieKas LIFE -hanke
Toukokuussa Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelun ja viherpalveluiden Haitalliset vieraslajit -näyttely kertoo vieraslajien tunnistamisesta, haitoista ja torjunnasta. Kuva: Eeva-Riitta Gylén.

Toukokuussa Kaarina-talon ensimmäisessä kerroksessa avautunut Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelun ja viherpalveluiden Haitalliset vieraslajit -näyttely kertoo vieraslajien tunnistamisesta, haitoista ja torjunnasta.

Tunnistatko jo haitallisen kurtturuusun, komealupiinin, jättipalsamin ja espanjansiruetanan? Entäpä terveydellekin haitallisen jättiputken? Kaarinan kaupungin viherpalveluiden ja ympäristönsuojelun järjestämässä Haitalliset vieraslajit -näyttelyssä pääset tutustumaan näihin ja muihin haitallisiin vieraslajeihin sekä niiden torjuntaan. Mukana on Suomen luonnonsuojeluliiton VieKas LIFE -hankkeen näyttely sekä valokuvia Kaarinassa esiintyvistä vieraslajeista ja niiden torjunnasta.

Kaarina-talon toisessa kerroksessa päästään toukokuussa tutustumaan vuorottelupiirtämiseen, joka on Martti Suorlahden ja isänsä Ollin, yhteinen harrastus, jossa samaa kuvaa piirretään vuoron perään.

Näyttelyssä on esillä vuorottelupiirustuksia vuosien varrelta. Jotkut kuvista on piirretty kuitin kääntöpuolelle tai taskusta löytyneelle paperilapulle, toiset taas on piirretty puhtaaksi ja viimeistelty huolella.

Martti Suorlahti on piikkiöläinen monista asioista kiinnostunut 6.-luokkalainen. Olli Suorlahti on pitänyt useita näyttelyitä ja työpajoja eri puolilla Suomea ja Eurooppaa eri taiteilijaryhmien kanssa. Ammatikseen Olli työskentelee Turussa kuvataideopettajana ja on käyttänyt vuorottelupiirtämistä myös omassa kuvataideopetuksessa: vuorottelupiirtämisellä aloitetaan sarjakuvatyöskentely. Se vapauttaa, vähentää jännitystä, harjoittaa kynänkäyttöä ja ennen kaikkea synnyttää hahmoja, joita ei olisi muuten koskaan syntynyt!

Haitalliset vieraslajit – sekä Olli ja Martti Suorlahti: Vuorottelupiirtämistä -näyttelyihin pääsee tutustumaan 3.–30. toukokuuta.

Turun Seutusanomat