Rehellistä kierrätysdesignia ja vintageaarteita

Made by Choicen Kolho-tuoli
Made by Choicen Kolho-tuolin muoto perustuu vastakkaisuuksiin: ”kaaosta” kuvaava kiemurteleva runko kannattelee yksinkertaista, tasaista ja muotokieleltään selkeää istuinosaa, ”järkeä”.

Käytetyn designin markkinapaikka Franckly on näyttävästi esillä Rakenna & Sisusta -messuilla. Sisustusalueen lavalla pääsee tutustumaan muotoilun todellisiin helmiin, jotka varmasti kiinnittävät messukävijän – oli designkeräilijä tai ei – huomion.

SISUSTUS. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat kulkeneet pian 20-vuotista taivaltaan juhlistavan Finnish Design Shopin mukana aivan alusta alkaen. Finnish Design Shop avasi vuonna 2019 käytetyn designin markkinapaikka Francklyn, joka tukee oivallisesti yrityksen kestävän kehityksen ohjelman ”Closing the loop of our products by 2025” tavoitetta pidentää designtuotteiden elinkaarta entisestään.

Kiertotalouden silmukka sulkeutuu, kun tuotteet matkaavat turvallisen ja luotettavan myyntialustan kautta uudelle, niiden arvon tuntevalle omistajalle. Kierrätettyjen tavaroiden ostaminen ja myyminen on ympäristöystävällinen tapa elää. Samalla laadukas design saa uuden elämän.

Franckly kunnioittaa paitsi aikaa kestävää designia myös ympäristöä.
vintagevalaisin
KT-Valaistuksen valmistama messinkinen vintagevalaisin.

Etsiessään jotain ”uutta” kotinsa sisustukseen vastuullisuusasioissa tiedostava asiakas saattaa valita kauniisti patinoituneen, käytetyn ja tarinoilla höystetyn tuotteen.

– Designin ammattilaisista koostuvan tuotetiimimme tarkkaan kuratoima valikoima on kattava. Tarkoin kriteerein muodostunut tuotevalikoimamme heijastelee pitkälti valikoimaa Finnish Design Shopissa, joka on vuosien mittaan kasvanut suomalaisen designin verkkokaupasta laajemmin pohjoismaisen muotoilun kodiksi. Yhteisenä nimittäjänä on minimalistinen tyyli, Francklyn Content Marketing & PR Specialist Elena Palomo sanoo.
– Tuotekattauksessamme on klassikkobrändejä, designharrastajien suosikkeja, vintageaarteita sekä uudempaa muotoilua, Palomo lisää.

Nimi Franckly kertoo yrityksen arvoista: rehellisyys, avoimuus ja suoruus (engl. frankly) ovat sen toiminnan perustana. Samalla nimi on kunnianosoitus suomalaiselle muotoilijalle, Kaj Franckille, joka oli yksi kestävän muotoilun kansainvälisistä pioneereista sekä kierrätyksen varhaisista puolestapuhujista. Franckille toimiva design merkitsi parempaa elämänlaatua.

Korkealaatuinen design kestää aikaa – konkreettisestikin, mutta se on myös ilo silmälle.

Turun Rakenna & Sisusta -messujen sisustusalueen lava somistetaan Francklyn designaarteilla, joihin pääsee tutustumaan koko tapahtuman ajan.

– Lavan sisustus edustaa uudempien sekä vintagetuotteiden luontevaa yhdistelmää, juuri niin kuin ihmiset laittaisivat kotiinsakin. Sinne tulee ainakin vintagemaljakko ja Bertoia Diamond -tuoli sekä uudempaa designia edustava sohva, Elena Palomo Francklysta kertoo.

Sisustusalueella esillä olevat korkealaatuiset yksittäiskappaleet ovat myynnissä Francklyn digitaalisella myyntialustalla.

– Käytetyn designin ostaminen on tehty Franckly-palvelussa helpoksi ja turvalliseksi. Asiantuntijamme auttavat aina alusta alkaen siihen hetkeen, kun asiakas noutaa designaarteensa postista tai myyjältä. Välittäjänä turvaamme sekä myyjää että ostajaa. Maksut kulkevat aina Francklyn kautta, mikä tarkoittaa sitä, että myyjä ei saa summaa ennen kuin tuote on toimitettu turvallisesti ostajalle, Palomo toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

 

Tiesitkö?

• Finnish Design Shop on vuonna 2004 perustettu voimakkaasti kasvava ja kansainvälinen verkkokauppa.
• Käytetyn designin markkinapaikka Francklyn Finnish Design Shop perusti elokuussa 2019.
• Turussa sijaitsee yrityksen toinen toimisto sekä verkkokaupan varasto.
• Finnish Design Shop Oy kuuluu A-lehdet-konserniin.