Kaarinan nuorisovaltuuston ehdokasasettelu käynnissä

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.
Nuorisovaltuusto on yleistermi nuorten kunnallisille vaikuttajaryhmille. Kaarinassa nuorisovaltuustolla on ollut puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuustossa vuoden 2020 lopusta lähtien. Kuva: Filip Godlewski / Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry.

KAARINA. 

Kaarinan kaupungissa starttaa järjestyksessään kolmannet nuorisovaltuustovaalit. Vaaleissa valitaan jokaisesta kaarinalaisesta yhtenäiskoulusta sekä lukiosta kaksi edustajaa ja Kaarinan ulkopuolella koulua käyvistä viisi edustajaa uuteen Nuorisovaltuustoon (Nuva). Ehdokkaaksi asettautumisaika jatkuu 5. maaliskuuta asti. Vaaleihin ehdolle voi asettua kuka tahansa Kaarinassa asuva nuori, joka on vaalien aikaan vähintään 7. luokalla ja enintään 19-vuotias.

Nuvan edustajalla on myös osallistumisoikeus tiettyjen kunnalliseen päätöksentekoon kuuluvien lautakuntien sekä kaupunginvaltuuston kokouksiin. Nuorisovaltuuston jäsenet opettelevat vaikuttamista ja osallistumista muinkin tavoin, muun muassa osallistumalla Suomen Nuorisovaltuustojen liiton toimintaan sekä olemalla vuorovaikutuksessa ulkomaisten Nuorisovaltuustojen kanssa.

Ehdolle voi asettua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nuorisovaltuusto@kaarina.fi. Viestissä tulee kertoa seuraavat tiedot: oma nimi, koulun nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Kun ehdokkaaksi asettautumisaika on päättynyt, Kaarinan Nuorisovaltuusto ilmoittaa ehdokkaiden äänestysnumerot.

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään e-vaaleina 3.–6. huhtikuuta kertakäyttöisellä äänestyslinkillä. Kun vaalit on järjestetty, lasketaan äänet ja lopulta kaupunginhallitus hyväksyy vaalituloksen. Uusi Nuorisovaltuusto tarttuu toimeensa heti kesäkuussa. Nuvan vaalikausi on aina kaksi vuotta.

Kaarinan Nuorisovaltuuston toiminnasta voit lukea lisää kaupungin sivuilta sekä Kaarinan Nuvan omalta Facebook-sivulta.

Turun Seutusanomat