Elina Ahvamaan paluu Cambridge-valmentajaksi: ”Hyvinvointi, ajankäyttö sekä vapaus saivat innostumaan uudelleen yrittäjyydestä”

Cambridge-ohjelman valmentajaksi palannut Elina Ahvamaa sanoo, että hyvinvointi on hyvä sisällyttää osaksi työpäivää, sillä vietämme ison osan päivästämme töissä. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Seutusanomat kysyy korona-aikana aloittaneiden yrittäjien kuulumisia: Cambridge-ohjelman parissa viisivuotisen yrittäjäuran tehnyt raisiolainen Elina Ahvamaa oli välillä muualla palkkatöissä, mutta veri vain veti häntä takaisin yrittäjäksi.

YRITYSUUTISET. Intohimo yrittäjyyttä kohtaan sai Raisiossa asuvan Elina Ahvamaan palaamaan Cambridge-valmentajaksi. Kun Ahvamaa käynnisti Hyvinvointipuntari-yrityksensä viime keväänä muutaman vuoden tauon jälkeen, hän tunsi todella kaivanneensa yrittäjyyttä.

– Sitä varmaan vain piti välillä kokeilla jollekin toiselle työskentelemistä, mutta kyllä yrittäjyys on minun juttuni. Oma hyvinvointi oli ihan ensimmäinen sysäys päätökselle palata Cambridge-valmentajaksi, sillä tässä tulee asiakkaiden ohjauksen lisäksi huolehdittua myös itsestään, Ahvamaa sanoo.

Edes korona-ajan tuomat muutokset eivät tuoneet mukanaan epäilyksiä hyvinvointiyrittäjyydessä onnistumista kohtaan.

– Cambridge-valmentajuus on muuttunut kahden viime vuoden aikana merkittävästi. Nykyisin ateriankorviketuotteet myydään verkkokaupan kautta eikä näin ollen tarvita omaa varastoa. Valmennukset sujuvat etäyhteydellä, joten ei tarvitse olla omaa toimipaikkaa, Ahvamaa kertoo.

Elina Ahvamaan mukaan Cambridge-ohjelmassa on tärkeintä, että valmentaja ja valmennettava tulevat toimeen, valmentaja ymmärtää painonhallintaan liittyvän herkkyyden ja osaa kannustaa muutokseen.

– Pääasiassa asiakkaani ovat Varsinais-Suomen alueelta, mutta työskentelytapojen muutos tarkoittaa sitä, että valmennettavani voi asua periaatteessa vaikka toisella puolella maata. Jos aiemmin asiakas valitsi valmentajansa sijainnin perusteella, nyt valinnan voi tehdä vaikkapa suosituksien ja kemioiden yhteen toimimisen mukaan, hän toteaa.
– Mielestäni toimin itse hyvänä esimerkkinä ohjelman toimivuudesta, sillä vuonna 2011 Cambridge-ohjelmassa laihduttamani 30 kiloa ovat edelleen pois, hän lisää.

Etätoimintamalli helpottaa asiakasta Cambridge-ohjelmaan sitoutumisessa.

– 15–30 minuutin mittaisen valmennuksen voi ajoittaa vaikka työpäivän yhteyteen. Näppärästi etäyhteydellä toteutettava valmennushetki myös tauottaa sopivasti työpäivää. Koronakilot ovat tosiasia sekä siitä puhutaan, että etätyötä tekevät eivät aina osaa erottaa työ- ja vapaa-aikaa toisistaan, Ahvamaa sanoo.

Jatkossa Ahvamaan ajatuksena on laajentaa etätapaamisista hybridimalliin, joka voisi tarkoittaa esimerkiksi lenkin yhteyteen sovittua tapaamista.

– Ulkoilun parissa tapaaminen voisi olla hyvin luonnollista. Vaikka Cambridge-ohjelma ei itsessään sisällä liikuntaa, niin sitä voi tietysti aina suositella painonhallintaa tavoittelevalle asiakkaalle, Ahvamaa toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Tiesitkö?

• Ateriankorvikkeisiin perustuvan Cambridge-ohjelman tarkoituksena on totuttaa valmennettava säännölliseen ruokarytmiin ja terveelliseen ruokavalioon.

• Cambridge-painonhallintaohjelman tasot etenevät niin, että ateriankorvikkeita syödään vain tietty aika. Samanaikaisesti opetellaan syömään terveellistä perusruokaa, johon tietyn tavoitteen täytyttyä siirrytään kokonaan.